Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Savršeni” Nowitzki odveo Dallas po prve pobjede

Košarkaši Dallas Mavericksa poveli su s 1-0 u konferencijskom finalu Zapada doigravanja NBA lige nakon što su s 121-112 svladali Oklahoma City Thundere. Utakmica je igrana u American Airlines Centeru u utorak.

Blistao je u njoj sjajni njemaèki košarkaš Dirk Nowitzki. Bez obzira tko mu je stao na put u obrani Nowitzki je bio nezaustavljiv te je utakmicu okonèao s uèinkom od 48 poena, èemu je dodao šest skokova i èetiri asistencije. Pogodio je 33-godišnji voða Dallasove momèadi prvih deset od jedanaest pokušaja, a ukupno iz igre gaðao 12-15. Stao je na crtu slobodnih bacanja 24 puta i sve pokušaje uredno “pospremio”, što je i rekordno ostvarenje za pojedinca u doigravanju za naslov prvaka. Do sada je rekord doigravanja, koji datira iz travnja 2003., u vlasništvu držao Bostonov Paul Pierce s 21 uzastopnim pogoðenim slobodnim bacanjem.

Jason Terry dodao je 24 koša, a J.J. Barea 21 u utakmici koja je dokazala da devet dana duga pauza na igraèima Dallasa nije ostavila traga. Toliko je, podsjetimo, trajala nakon što su s 4-0 iz polufinala Zapada izbacili branitelje naslova, momèad Los Angeles Lakersa.

Kevin Durant ubacio je 40 (10-18 iz igre, 18-19 bacanja) za Thundere koji su u izmijenili èak šestoricu igraèa u obrani na Nowitzkom. Durant je bio jedan od njih. Sakupio je dvije osobne pogreške u razmaku od pet sekundi tijekom treæe èetvrtine.

Druga je utakmica na rasporedu u èetvrtak, ponovno u Dallasu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE