Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

SB Nation smjestio Hrvatsku u elitno društvo

Hrvatska košarkaška reprezentacija završila je svoj put na Olimpijskim Igrama u četvrtfinalu porazom od Srbije. Igrači i stručni stožer su bili razočarani što nisu ušli u borbu za medalje, ali puno je važnije da su ponovno izmamili osmijeh na lice svih košarkaških i sportskih fanatika koji su svih ovih godina (kao mazohisti) gledali kako hrvatska košarka tone. Time su nam pokazali da se možemo veseliti godinama i natjecanjima koja nam dolaze u nadi da ćemo se neko vrijeme zadržati u svjetskom vrhu.

Nismo to samo mi navijači primijetili već i najveća košarkaška nacija svih vremena. Ugledni američki portal SB Nation napravio je listu 4 reprezentacije koje bi mogle prekinuti dominaciju SAD-a na OI u Tokiju 2020. godine, a na njoj smo i mi.

Kao najveću prijetnju su Ameri označili Bojana Bogdanovića, predvodnika ove generacije. On će u Tokiju imati 31 godinu te će svojim iskustvom i vještinom najviše pridonositi. Drugu prijetnju vide u dvojcu Dario ŠarićMario Hezonja. Obojica će imati već nekoliko NBA sezona iza sebe, a posebno naglašavaju Šarićevu košarkašku inteligenciju te Hezonjine napadačke vještine. Također, naveli su i 3 visoka dragulja koja se tek trebaju pokazati na velikoj sceni, a nadamo se da će u 4 godine to i napraviti. To su naravno Dragan Bender, Ivica Zubac i Ante Toni Žižić, svi izabrani na ovogodišnjem draftu.

Uz Hrvatsku, na popisu su sasvim zasluženo reprezentacije Francuske, Australije i Kanade. To su momčadi koje također imaju pregršt talenta (Andrew Wiggins, Ben Simmons, Rudy Gobert), ali i iskustva.

Sada nam ostaje vrijeme koje će pokazati je li napokon kraj sivila u hrvatskoj košarci, nada da ćemo za 4 godine mi gledati naše košarkaše s medaljom oko vrata te riječi Bojana Bogdanovića: „Vratit ćemo dite materi.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE