Sunday, January 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

Scalabrine vjerojatno odlazi u Europu

Brian Scalabrine je jedan od igraèa u NBA koji ime nije stekao na svojoj igri, nego je u SAD-u poznat po mahanju ruènika, provociranja novinara i suparnièkih ekipa. White Mamba je u svojoj karijeri najzapaženiju ulogu odigrao u Celticsima, no prošle sezone se pridružio Chicago Bullsima. U njima se, standardno, i nije naigrao, pa je odluèio da je vrijeme za promjenu.

- Advertisement -

NBA lockout je fantastièna prilika za ovog 33-godipnjeg krilnog centra da se okuša i “preko bare”. Naime, za Chicago Tribune je Scal izjavio: “Ako se ova situacija oko lockouta ne sredi u 15 dana, idem igrati u Europu. Ova strka koja se digla je potpuno neopravdana, a ja ne želim gubiti godinu dana, nego želim igrati. Podržavam igraèe i uniju i želim vidjeti NBA kako i dalje funkcionira dobro. Ali kada malo bolje razmislim, ja imam još dvije godine igranja košarke, a nisam zainteresiran za male bitke milijardera. Želim igrati ovu igru dok još mogu. A zašto je ne bi mogao igrati u nekom lijepom europskom gradu?

Scalu je ionako istekao jednogodišnji ugovor sa Bullsima nakon njihovog ispadanja u konferencijskom finalu od Heata, je naglasio da se sedam ekipa zanima za njegove usluge. Rekao je kako priprema putovnicu i osigurava talijansko državljanstvo,  jer kako kaže želi igrati u Italiji. Osim primamljivih eura, Scala privlaèe i ljepote Mediterana.

Uživao sam u Chicagu. Grad i navijaèi i ekipa su bili sjajni. Sada je vrijeme da odem dalje. Mislim da mogu nauèiti puno toga igrajuæi vani. To æe biti poptuno novo iskustvo i upoznavanje sa novom kulturom. Jedva èekam vidjeti što æe se dogoditi.

- Advertisement -

Scalabrine je poznat po svom ekscentriènom karatkeru, te je bio miljenik navijaèa svugdje gdje je igrao. Igrao je èetiri finala, dva sa Netsima i sa Celticsima. Sa njima je i osvojio prsten, a u anale je ušao njegov intervju nakon šeste utakmice. U svoje 492 utakmice u NBA ligi je imao prosjek od 3.2 koša i 2.1 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE