Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Scalabrine vjerojatno odlazi u Europu

Brian Scalabrine je jedan od igraèa u NBA koji ime nije stekao na svojoj igri, nego je u SAD-u poznat po mahanju ruènika, provociranja novinara i suparnièkih ekipa. White Mamba je u svojoj karijeri najzapaženiju ulogu odigrao u Celticsima, no prošle sezone se pridružio Chicago Bullsima. U njima se, standardno, i nije naigrao, pa je odluèio da je vrijeme za promjenu.

NBA lockout je fantastièna prilika za ovog 33-godipnjeg krilnog centra da se okuša i “preko bare”. Naime, za Chicago Tribune je Scal izjavio: “Ako se ova situacija oko lockouta ne sredi u 15 dana, idem igrati u Europu. Ova strka koja se digla je potpuno neopravdana, a ja ne želim gubiti godinu dana, nego želim igrati. Podržavam igraèe i uniju i želim vidjeti NBA kako i dalje funkcionira dobro. Ali kada malo bolje razmislim, ja imam još dvije godine igranja košarke, a nisam zainteresiran za male bitke milijardera. Želim igrati ovu igru dok još mogu. A zašto je ne bi mogao igrati u nekom lijepom europskom gradu?

Scalu je ionako istekao jednogodišnji ugovor sa Bullsima nakon njihovog ispadanja u konferencijskom finalu od Heata, je naglasio da se sedam ekipa zanima za njegove usluge. Rekao je kako priprema putovnicu i osigurava talijansko državljanstvo,  jer kako kaže želi igrati u Italiji. Osim primamljivih eura, Scala privlaèe i ljepote Mediterana.

Uživao sam u Chicagu. Grad i navijaèi i ekipa su bili sjajni. Sada je vrijeme da odem dalje. Mislim da mogu nauèiti puno toga igrajuæi vani. To æe biti poptuno novo iskustvo i upoznavanje sa novom kulturom. Jedva èekam vidjeti što æe se dogoditi.

Scalabrine je poznat po svom ekscentriènom karatkeru, te je bio miljenik navijaèa svugdje gdje je igrao. Igrao je èetiri finala, dva sa Netsima i sa Celticsima. Sa njima je i osvojio prsten, a u anale je ušao njegov intervju nakon šeste utakmice. U svoje 492 utakmice u NBA ligi je imao prosjek od 3.2 koša i 2.1 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE