Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Schroeder ostaje u Hawksima

Njemački reprezentativac i razigravač Dennis Schroeder produžio je ugovor s Atlanta Hawksima. Schroeder i Hawksi su dogovorili nastavak suradnje na još četiri godine za vrijeme kojih će Nijemac dobiti ukupno 70 milijuna dolara.

Trenutačno je Dennis na rookie ugovoru, točnije teče mu zadnja četvrta godina rookie ugovora u kojoj će zaraditi 2,7 milijuna dolara. Nakon toga slijedi mu veliko povećanje plaće od 17,5 milijuna dolara godišnje do kraja 2020/21 sezone. Ugovor sadrži tzv. player option nakon treće 2019/20 sezone kada Dennis ima mogućnost da izađe na ljetnu tržnicu.

Nakon odlaska playmakera Jeffa Teaguea u Indiana Pacerse, Atlanta je tako pokazala da računa na Schroedera kao dugoročno rješenje na mjestu prvog razigravača momčadi. Dennisa je Atlanta izabrala kao 17. izbor prve runde drafta 2013. godine.

,,Jako sam uzbuđen zbog novog ugovora i nastavka suradnje s Hawksima. Kada sam kao rookie igrač došao iz Njemačke, grad uprava i navijači su me prihvatili i gledali kako napredujem“, rekao je Dennis.

,,Želim se zahvaliti mojim suigračima, stručnom štabu i prvenstveno treneru što su imali vjere u mene. Nadam se da ću im se odužiti daljim napredovanjem, te vjerujem da naša momčad ima šanse uraditi nešto veliko.“

Prošle godine je Dennis imao prosjek od 11 koševa, 2,6 skoka i 4,4 asistencije za 20,3 minuta po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE