Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Scott Brooks o neslaganju glavnih igrača

Washington Wizardsi su jedna od deset momčadi koje su tijekom off seasona promijenili glavnog trenera momčadi.

Na klupu Wizardsa sjeo je nekadašnji trener Oklahoma City Thundera, Scott Brooks, koji je sedam godina vodio Oklahomu uz dozu uspješnosti.

Naravno da pred svaki početak trening kampova treneri imaju određene dileme i prepreke koje se pred njima nalaze što je i slučaj u Washingtonu, gdje je Brooks naletio na neslaganje glavnih igrača momčadi – Johna Walla i Bradleyja Beala.

U nedavnom obraćanju medijima novi trener Wizardsa prokomentirao je pomenutu situaciju i odnos bekova koji je zatekao po dolasku u glavni grad Sjedinjenih Američkih Država.

Postoje stvari za koje sam zabrinut pred početak sezone, no među mojim problemima se ne nalazi odnos Walla i Beala. Nisam se konzultirao sa stručnim štabom oko tog problema, ali planiram pričati s igračima kako na individualnom nivou tako i na grupnom planu. Kažem, imam određenih prepreka pred početak sezone, ali kemija u momčadi nije jedna od njih.“

Tog dana kada je javnost objavila vijest kako se Wall i Beal baš i ne vole slagati na terenu, održan je trening Wizardsa u Los Angelesu gdje je bio i Brooks koji kaže kako je sve proteklo bez problema.

Ono što sam primijetio jesu dvije stvari. Prva je to što su obojica dosta kompetentni igrači, a druga je to što im je stalo do suigrača. Kada posjedujete takve kvalitete onda sa mnom kao trenerom neće imati problema kao ni sa suigračima koji vas okružuju. Ponašaju se poput braće, no imaju svoje prepirke. Ovo je NBA, ako između suigrača nema prepirki onda nešto nije uredu.“

Naravno da Brooks zna kakvu situaciju ima u Wizardsima s obzirom na to da je prethodno u Oklahomi imao Kevina Duranta i Russella Westbrooka koji su također imali svoje trenutke svađe.

Cjelokupnu situaciju ne promatram kao problem, nego više kao dva igrača koji su željni pobjeda i dokazivanja dok su još uvijek u razvoju. Imao sam slična iskustva gdje su se dva mlada igrača razvijala svaki za sebe u jednoj momčadi. Proces nije jednostavan niti lagan, ali mora postojati uzajamno poštovanje između igrača.“

Na kraju obraćanja novi trener momčadi iz D.C.-a rekao je da momčad treba biti maksimalno kompetentna ako želi što više pobjeđivati.

Posao glavnog trenera jeste da održi kompetenciju ispod granice problema.

Na kraju je dodao kako je košarka timski sport i da svako igra za svakoga i da mora postojati poštovanje među igračima inače će biti više razočaravajućih utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE