Saturday, October 8, 2022

ZADNJE OBJAVE

Scott Brooks potiče svoje igrače na šutiranje

Kemija u momčadi Washington Wizardsa sjajna je, što pokazuje i njihovo mjesto na tablici Istočne konferencije, gdje s 39 pobjeda i 24 poraza drže treću poziciju iza Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa.

- Advertisement -

A kako i neće biti kad im trener Scott Brooks daje skoro pa odriješene ruke u izgradnji napada te ih čak potiče da što više i bez straha šutiraju na koš.

Njihov najbolji strijelac Bradley Beal na svojem je blogu pohvalio Brooksov rad te je u javnost iznio i okladu koju je uoči sezone napravio sa svojim trenerom:

Natjerao me uoči sezone da se kladimo oko mojeg šutiranja trica. On je rekao kako ću u jednoj utakmici ove sezone ispaliti 20 ili više šuteva za tri poena, a ako to učinim, pobjeda je njegova. To je samo jedan od primjera koliko vjeruje u nas“, izjavio je Beal, koji ove sezone prosječno zabija 22,9 poena.

- Advertisement -

Što će osvojiti pobjednik oklade ostala je tajna, a vidjet ćemo hoće li 23-godišnjak do kraja regularnog dijela uspjeti dobrano nadmašiti svoj dosadašnji rekord sezone od 14 pokušaja za tri s početka veljače, iz utakmice s Clevelandom.

Kod Brooksa se momčad ne oslanja na pojedinca, jedan igrač ne odlučuje utakmice. Između svih nas vlada ogromno povjerenje, atmosfera je sjajna, obiteljska“, nadodao je Beal.

Pohvale na račun trenera dolaze i od Brandona Jenningsa, uz Bojana Bogdanovića najveće ovozimsko pojačanje u redovima Čarobnjaka.

Jennings je u glavni grad došao kao pojačanje za relativno tanku klupu Wizardsa. Kroz karijeru ga nikad nije pratio glas dobrog šutera (38,9% iz igre), već igrača koji redovito uzima neke neizrađene šuteve. No, trener Brooks ima povjerenja i u njega.

Trener me je neki dan za vrijeme time-outa upitao kada mislim početi šutirati? Mislim da je on prvi trener u karijeri koji me tjera da upućujem više šuteva prema košu, većina ih ne voli kad im razigravači imaju puno šuteva“, izjavio je Jennings.

Trenera ne obeshrabruje ni činjenica da je u četiri odigrane utakmice Jennings na tek 25% šuta iz igre te što još uvijek čeka na prvu pogođenu tricu (0/8)

Dolaskom Jenningsa i našeg Bogdanovića skinut je jedan dio napadačkog tereta s leđa Bradleya Beala i Johna Walla, što bi moglo biti krucijalno u napadu Wizardsa na sam vrh lige. No, jedno je sigurno – klub iz glavnog grada izgleda kao snažno oružje u rukama trenera kao što je Brooks.

Latest Posts

NE PROPUSTITE