Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Scott Brooks: Razočaran sam zbog ispadanja

Sinoć su košarkaši Oklahoma City Thundera okončali svoju sezonu. Točnije, igrači Grizzliesa su ju okončali pobjedom 88:84, čime Memphis odlazi u finale Zapada, a Oklahoma “na pecanje”.

Konačan rezultat u seriji iznosi 4-1 za Memphis, a tko zna kakva bi situacija bila da se Oklahomi nije ozlijedio Russell Westbrook tijekom serije protiv Houstona. Unatoč toj ozljedi, trener Thundera, Scott Brooks, vjerovao je u prolaz u finale te je razočaran ovim ispadanjem.

“Vjerovao sam u ove momke”, izjavio je Brooks nakon utakmice. “Razočaran sam što smo ispali iz doigravanja. Mislio sam da smo dovoljno dobri da izborimo prolaz dalje.”

Bez Westbrooka cijela napadačka igra Thundera svela se na Kevina Duranta, koji nije uspio odvesti momčad do pobjede. Velike zasluge za to ima i sjajna obrana Memphisa koja je izmorila Duranta tijekom utakmice u dovoljnoj mjeri da promaši bitne šuteve na kraju utakmice koje inače pogađa bez većih problema. Durant će sigurno teško prežaliti relativno otvoren šut 6 sekundi prije kraja, kojim je mogao izjednačiti rezultat, ali je promašio.

“Dao sam sve od sebe za ovu ekipu. Ostavio sam sve što imam na parketu”, izjavio je Durant koji je susret završio s 21 poenom, 8 skokova i 6 asistencija, ali ističe se loš šut 5/21, kao i 7 izgubljenih lopti. “Promašio sam 16 šuteva, ali borio sam se, bio agresivan i napadao. To je sve što sam mogao napraviti.”

Grizzliesi su ovom pobjedom po prvi puta u povijesti franšize izborili nastup u finalu konferencije, gdje će igrati protiv San Antonio Spursa ili Golden State Warriorsa (Spursi trenutno vode 3-2 u seriji). Zach Randolph, najbolji igrač ove utakmice s 28 poena i 14 skokova, rekao je da se Memphis nema namjeru zaustaviti “samo” na finalu konferencije.

“Ovo je prvi puta u povijesti franšize da smo u finalu konferencije, što svima puno znači”, rekao je Randolph nakon utakmice te dodao: “Sretan sam zbog toga, ali još je puno posla pred nama. Želim osvojiti prsten.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE