Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Scott Brooks: Westbrook je najbolji razigravač lige

Iako trener Oklahoma City Thundera Scott Brooks nije poznat po ishitrenim izjavama i pretjeranim pohvalama, na Russellu Westbrooku nije štedio komplimente. Svog startnog playa je nazvao najboljim na svijetu.

”Ja vjerujem da je Westbrook najbolji razigravač u košarci i taj proces se odvija tijekom vremena. Gledam Russella na svim treninzima i u video-sobi, on se stvarno trudi da bude najbolji razigravač na svijetu”, rekao je Brooks.

Chris Paul i još par kandidata se možda neće složiti s Brooksom, ali ovakva izjava i nije daleko od istine, bez obzira na to što Westbrook u pojedinim trenucima donosi u najmanju ruku glupe odluke koje štete timskoj igri momčadi.

Uostalom, Oklahoma je u zadnjem doigravanju pobijedila Clipperse 4-2 u seriji, a Westbrook je u 19 utakmica doigravanja imao nevjerojatne brojke; 26,7 poena, 7,3 skoka i 8 dodavanja. Jedini problem koji se nikako ne može ignorirati je repertoar šuteva koje Westbrook uzima (42 posto šut iz igre, samo 28 posto trica, a šutirao ih je čak pet po utakmici u zadnjem doigravanju). U ovim brojkama do izražaja dolazi glupost i ishitrenost u Westbrookovoj igri i dovodi se u pitanje koliko je on uistinu razigravač i što je njegova prirodna pozicija.

”Svaki puta kada stanem na parket mislim da sam najbolji igrač na terenu, takvo je moje razmišljanje. Tako igram još od koledža, to nije samo prošle godine niti godinu prije, tako je stalno”, rekao je Westbrook.

Brooks je naglasio kako Westbrook ne koristi samo atleticizam u svojoj igri, da je tijekom vremena naučio biti lider ekipe na parketu: ”Russell se stvarno trudi, ulaže puno energije da bude bolji. Naučio je igrati tešku poziciju u mladim danima i radi odličan posao vodeći nas u tako mladim godinama. Mislim da je sav teški rad ovih godina počeo dolaziti na naplatu. On je izuzetno atletičan, ali njegove košarkaške sposobnosti su na istom nivou.”

Westbrookova slabost je ogroman broj izgubljenih lopti (prošle sezone u 46 odigranih utakmica čak 4,5 po utakmici, a u cijeloj karijeri 3,7) i sebičnost koja se najviše izražava u tome da se ne želi podrediti momčadi.

Westbrook se slaže da Oklahoma igru treba okrenuti prema timskom radu na parketu i da lopta treba biti u pokretu, što u prijašnjim sezonama nije bio slučaj: ”Ja smatram da je to ključ. Kretnja lopte je definitivno veliki dio našeg popravka u nadolazećoj sezoni. To će biti jedan novitet kojeg ćete vidjeti u našoj igri sljedeće sezone.”

Westbrook na svom rezimeu ima zlatnu medalju iz Londona (2012) i tri All-Star utakmice, ali još nema NBA prsten, što se nada osvojiti u novoj sezoni: ”Momčad zna kako pobjeđivati utakmice, znamo što znači biti na vrhu, ali još ne znamo kakav je osjećaj osvojiti titulu. Koraci koji će nas spojiti kao momčad, to će nas na kraju dovesti do vrha.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE