Friday, September 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Pippen i Malone prvi kandidati za Kuæu slavnih

Sredinom rujna ove godine u košarkašku Kuæu slavnih je primljen i vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena, legendarni igraè Chicago Bullsa Michael Jordan.

- Advertisement -

Jordan je u Naismith Memorial Hall of Fame u Springfieldu (Massachusetts) primljen zajedno s Davidom Robinsonom, Johnom Stocktonom, te trenerskom elitom Jerryjem Sloanom i Charlaine Vivian Stringer.

U prvom narednom izboru Jordan bi na tom mjestu mogao dobiti svog partnera kroz najveæi dio karijere, 44-godišnjeg Scottieja Pippena, koji je najjaèa karika meðu novonominiranima. Pippen je jedini, kao i Jordan, osvojio šest NBA naslova u Chicagu (1991., 1992., 1993., 1996., 1997. i 1998. godine), a bio je, dakako, i èlan jedinog i izvornog Dream Teama koji je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. osvojio zlatnu medalju.

Kolega iz te reprezentacije, 46-godišnji Karl Malone, drugi je najveæi favorit za ulazak u Kuæu slavnih. Nakon što je prije dva i pol mjeseca u plejadu sjajnih svjetskih košarkaša, trenera i radnika primljen John Stockton, vrlo je vjerojatno da æe nakon njega u isti birani krug biti primljen košarkaš s kojim je igrao zajedno u Utah Jazzu sve od 1985. do 2003. godine.

- Advertisement -

Ostali kandidati za Kuæu slavnih su Chris Mullin, Dennis Rodman, legendarni brazilski šuter Oscar Schmidt te Litavac Šarunas Marèulionis.

Latest Posts

NE PROPUSTITE