Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pippen i Malone prvi kandidati za Kuæu slavnih

Sredinom rujna ove godine u košarkašku Kuæu slavnih je primljen i vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena, legendarni igraè Chicago Bullsa Michael Jordan.

Jordan je u Naismith Memorial Hall of Fame u Springfieldu (Massachusetts) primljen zajedno s Davidom Robinsonom, Johnom Stocktonom, te trenerskom elitom Jerryjem Sloanom i Charlaine Vivian Stringer.

U prvom narednom izboru Jordan bi na tom mjestu mogao dobiti svog partnera kroz najveæi dio karijere, 44-godišnjeg Scottieja Pippena, koji je najjaèa karika meðu novonominiranima. Pippen je jedini, kao i Jordan, osvojio šest NBA naslova u Chicagu (1991., 1992., 1993., 1996., 1997. i 1998. godine), a bio je, dakako, i èlan jedinog i izvornog Dream Teama koji je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. osvojio zlatnu medalju.

Kolega iz te reprezentacije, 46-godišnji Karl Malone, drugi je najveæi favorit za ulazak u Kuæu slavnih. Nakon što je prije dva i pol mjeseca u plejadu sjajnih svjetskih košarkaša, trenera i radnika primljen John Stockton, vrlo je vjerojatno da æe nakon njega u isti birani krug biti primljen košarkaš s kojim je igrao zajedno u Utah Jazzu sve od 1985. do 2003. godine.

Ostali kandidati za Kuæu slavnih su Chris Mullin, Dennis Rodman, legendarni brazilski šuter Oscar Schmidt te Litavac Šarunas Marèulionis.

Latest Posts

NE PROPUSTITE