Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Seattle dobiva NBA momèad na štetu Sacramenta?

Prije nepune èetiri godine vlasnik današnjih Oklahoma City Thundera je preselio ovaj klub iz Seattlea, èime su nestali legendarni Seattle Supersonicsi, koji su u gradu uživali veliku popularnost i potporu navijaèa. Od tada se sportski fanovi u gradu nadaju da æe se NBA vratiti u njihov grad.

Kao prepreka povratku se navodi izgradnja nove dvorane. No dok se planovi oko gradnje dvorane u Seattleu kreæu u pozitivnom smjeru, NBA franšiza iz glavnog grada Kalifornije, Sacramenta, se opet nalazi na rubu odluke o odlasku na novu lokaciju.

U iduæa dva i pol tjedna Kingsi i grad moraju odluèiti o eventualnoj gradnji nove dvorane za klub. Sadašnja dvorana, Power Balance Pavilion (bivša ARCO Arena) ne donosi dovoljan prihod braæi Maloof, koji su vlasnici franšize.

Ako ne doðe do odluke o gradnji nove dvorane u Sacramentu, braæi Maloof ostaju opcije da ostanu u staroj dvorani ili presele klub (ili prodaju?) u neki drugi grad. Maloofi su zamalo napustili Sacramento i prošle godine, kada je u igri kao novi “dom” Kingsa bio grad Anaheim, dok ove godine u prvi plan polako dolazi Seattle.

U sluèaju da se donese odluka o graðenju nove dvorane, smatra se da bi Seattle bio u boljoj poziciji za dobivanje NBA franšize u odnosu na gradove kandidate poput Kansas Cityja, koji veæ imaju adekvatnu dvoranu za “udomljavanje”.

U sluèaju da Kingsi presele u Seattle, u planu je renovirati postojeæu Key Arenu, u kojoj su Supersonicsi nekoæ veæ igrali, koja bi bila kratkoroèno prijelazno rješenje dok nova dvorana ne bi bila završena.

Ipak, na potezu su uprava Sacramenta i Kingsi, pa æe se prvog dana ožujka (datum isteka vremena za konaènu odluku o novoj dvorani) mnogo više znati o tome gdje æe Kingsi zabavljati NBA publiku iduæe NBA sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE