Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sefolosha potpisao novi ugovor sa Thunderom

Prvi švicarski košarkaš u NBA ligi, Thabo Sefolosha, stigao je u Oklahoma City Thunder u veljaèi ove godine, i ubrzo je odluèio da se u Oklahomi želi zadržati. Èelnici kluba dijele njegovo mišljenje.

Želja obje strane se ostvarila sinoæ kada je Sefolosha potpisao višegodišnje produljenje ugovora sa Thunderom.

“Èim sam stigao ovdje bio sam oduševljen svojim suigraèima, trenerima i èitavom organizacijom,” rekao je Sefolosha. “Divno je što mogu ovdje ostati na duži period.”

Nakon što je chicago Bullsima dobivao malu minutažu, u Thunderu se ubrzo izborio za mjesto obrambenog specijalista u poèetnoj petorci. Glavni menadžer momèadi, Sam Presti, rekao je kako organizacija gleda na Sefoloshu kao jednog od kljuènih igraèa u svom nastojanju za osvajanjem prvenstva.

“Sa svojih 25 godina, mislim da æe Sefolosha još napredovati u napadaèkom aspektu igre,” rekao je Presti. “Mislim da æe postati bolji šuter tijekom vremena. Sviða nam se kako se uklopio u našu momèad. Mislim da donosi ravnotežu našim vanjskim igraèima. On donosi više opcija našim trenerima. Sviða nam se njegova svestranost. Thabo može èuvati 3 i pol pozicije. Prošle sezone je èuvao Antawna Jamisona. James Harden takoðer može igrati na više pozicija. Zadovoljni smo što naša momèad ima dubinu koja im omoguæava da se meðusobno nadopunjavaju.”

Voða momèadi, Kevin Durant, doznao je za Sefoloshin ugovor uoèi utakmice sa Sacrametno Kingsima. “Odlièan osjeæaj,” uzbuðeno je rekao Durant. “Prije svega, sretan sam zbog njega i njegove obitelji jer je to velika èast. On je odlièan momak. Uzbuðen sam što ostaje s nama i drago mi je što je dio naše momèadi. On je jedan od igraèa od kojih oèekujemo da budu kljuèni za našu buduænost. Jednostavno smo sretni što ga imamo.”

Sefolosha je prošle sezone odigrao 23 utakmice za Thunder, a bio je starter u 22. Na terenu je provodio u prosjeku 31 minutu i ostvarivao prosjeke od 8.5 poena, 5.2 skoka, 2 asistencije, 1.7 osvojene lopte i 1 blokade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE