Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šekelja protiv Buljana i Bavèeviæa, Vrdoljak i Volareviæ u NJCAA

Danas kreæe predsezona NCAA lige i odmah prvi dan imamo sudar dva sveuèilišta koji u svojim rosterima imaju i naše košarkaše.

Prva službena utakmica 9. studenog:
Predsezonske utakmice æe trajati sve do 9. studenog kada kreæu službene utakmice u novoj sezoni, ali ipak tu još uvijek nije rijeèi o onim važnijim, konferencijskim utakmicama. Sve te utakmice su više prijateljske koje dogovaraju meðusobno sveuèilišta ali ipak se broje u sveukupni uèinak svake škole.

Sredinom sijeèanja kreæe konferencijsko natjecanje gdje svako sveuèilišta igra sa svim svojim protivnicima iz iste konferencije. U prvoj diviziji su 33 konferencije i prvaci tih konferencija idu na najpopularniju košarkašku završnicu za sveuèilištarce, March Madness. Naravno, najbolje konferencije koji imaju najveæi koeficijent daju i više škola u završnoj fazi natjecanja kao što je to primjer konferencija ACC koju predvode sveuèilišta poput Duke i aktualnih prvaka North Carolina.

Danas, kao što smo u uvodili napisali, sastaju se dvije ekipe sa hrvatskim predstavnici. Sudariti æe se sveuèilište Baylor (konferencija Big 12), èiji æe dres u ovoj sezoni nositi Dragan Šekelja, te TCU (konferencija Mountain West) koji u ekipi ima dva Spliæanina, Zvonka Buljana i Marina Bavèeviæa.

Donosimo vam i izjavu mladog Zagrepèanina, Dragana Šekelje, koji je za Crohoops izjavio: “Nadam se da bih mogao sakupiti 15-ak minuta po utakmici.” Više o utakmici Baylora i TCU možete proèitati sutra na našem portalu.

Vrdoljak i Volareviæ u NJCAA:

U NJCAA odnosno Junior Colleage æe ove godine igrati dva naša predstavnika: Ivan Vrdoljak (na slici) i Hrvoje Volareviæ.

Sustav natjecanja u NJCAA ligi, gdje igraèi mogu biti samo dvije sezone, je dosta slièan onom u NCAA. Isto tako se dijeli na tri divizije, no drukèije se dolazi do završne faze natjecanja gdje moraš biti prvi u svojoj konferenciji (manje ekipe nego u NCAA). Nakon toga treba biti uspješan i u regionalnom natjecanju koje te odvede na državno prvenstvo.

Ivan Vrdoljak, èlan sveuèilišta  Vincennes University koje je pohaðao i Shawn Marion æe danas igrati protiv New Creations Chapel. Vrdoljak je ekskluzivno za našu stranicu izjavio: “Odlièno smo se pripremali na novu sezonu i zato oèekujem pobjedu. Mislim da je ekipa spremna za to. Ja æu dati sve od sebe i nadam se da æu biti zadovoljan isto kao i naš trener David Ragland”

Hrvoje Volareviæ æe u dresu Williston State College, North Dakota, toèno u ponoæ krenuti protiv Sheridan College. Bivši košarkaš Dubrave je za današnju utakmicu rekao: “Imali smo odliène pripreme i kemija u ekipi je vrlo dobra. Igramo protiv Sheridana, a oni su jedna od jaèih Junior Colleagea u Americi. Oèekujem teško i neizvjesnu utakmicu. Ja osobno se nadam da æu dobiti 10 do 15 minuta sa strane našeg trenera.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE