Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Selidba Kingsa glavna tema konferencije Davida Sterna

Sinoć su tijekom All-Star vikenda održana individualna natjecanja, kao zagrijavanje za današnju utakmicu najvećih košarkaških zvijezda današnjice. Tradicionalnu press konferenciju prije početka natjecanja održao je David Stern, a glavna tema bila je prodaja Kingsa i moguća selidba franšize u Seattle, ali Stern se prisjetio i njegovih najdražih All-Star trenutaka u povijesti natjecanja.

Nije ništa novo Stern otkrio tijekom press konferencije te je još uvijek svaki ishod moguć. Podsjetimo, obitelj Maloof, većinski vlasnik Kingsa, pristala je na ponudu grupacije iz Seattlea za otkupom ekipe. Taj potez još treba potvrditi NBA liga na sastanku vlasnika svih ekipa, a ako Kingsi budu prodani, tada će novi vlasnici odmah preseliti franšizu u Seattle.

Protiv toga se bori Kevin Johnson, gradonačelnik Sacramenta, koji priprema protuponudu, kojom bi Kingsi dobili nove vlasnike, ali i zadržali ekipu u Sacramentu.

“Kingsi svakako imaju šansu za ostanak u Sacramentu, ali o tome ne odlučujem ja”, rekao je prvi čovjek lige, koji će za godinu dana biti bivši, jer 1. veljače sljedeće godine odlazi u mirovinu. “Nažalost, ne vidim niti jedan scenarij prema kojem bi i Sacramento i Seattle izašli zadovoljni iz ove situacije.”

Posljednja izjava Sterna odnosi se na mogućnost proširenja lige za još jednu momčad, koja bi stanovala u Seattleu ako Kingsi ostanu u Sacramentu. Rekao je Stern da ne misli kako će proširenje lige uopće biti razmatrano u bližoj budućnosti, tako da to ne treba očekivati.

All-Star vikend sljedeće godine održat će se u New Orleansu, dok je za 2015. godinu još uvijek mjesto odigravanja nepoznanica, a Sternov trenutni zamjenik, i vjerojatno nasljednik sljedeće godine, Adam Silver, izjavio je kako će domaćin vjerojatno biti New York, ali ne zna se još koja dvorana – Madison Square Garden od Knicksa ili Barclays Center od Netsa.

Budući da je ovo Sternov zadnji All-Star vikend kako je na čelu lige, dobio je i nekoliko pitanja o proteklih 30-ak godina, koliko je na čelu lige. Podsjetimo, Stern je na mjesto komesara lige došao 1984. godine, kada je naslijedio Larryja O’Briena, a zaposlenikom lige postao je još 18 godina prije toga.

“Ovo je moj 37. All-Star vikend”, prisjeća se Stern. “Prvi je bio 1976. u Philadelphiji. Moj najdraži All-Star trenutak dogodio se 1992. godine, kada sam Magicu Johnsonu predao MVP trofej u Orlandu. Drugi najdraži trenutak bio mi je 1997. godine, na predstavljanju 50 najvećih NBA igrača u povijesti lige.”

Istaknuo je Stern još jednom kako mu je daleko najdraži trenutak kada je zagrlio Magica i predao mu trofej, jer je krajem 1991. godine Magic objavio kako se povlači iz NBA lige jer je zaražen virusom HIV-a. Unatoč neigranju niti jedne utakmice te sezone, navijači su svojim glasovima “izborili” njegov nastup na All-Star utakmici, a on je sve oduševio na utakmici svojim fantastičnim dodavanjima, a cijeli nastup začinio je pogođenom tricom na kraju utakmice.

“Iako uživam u svakom All-Star vikendu, taj nastup Magica ću pamtiti do kraja života”, rekao je na kraju Stern.

Latest Posts

NE PROPUSTITE