Wednesday, July 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Senegalski div izlazi na draft

Seneglanski centar Tacko Fall prijavio se za predstojeći NBA draft, a radeći treninge za brojne NBA ekipe imao je priliku da iskaže svoje nezapamćene fizičke predispozicije i izjavi da očekuje da ozbiljno utječe na igru u NBA.

Fall ima 23 godine, rođen je u Dakaru, Senegalu, a visok je 229 centimetara. Ima više od 140 kilograma, a naročito je impresivan njegov raspon ruku – po nekim mjerenjima čak 254 centimetra.

U prethodnoj sezoni nastupao je za ekipu Sveucilišta centralne Floride iz Orlanda, a očekuje se da će biti biran na NBA draftu, koji će biti održan 20. Lipnja u Barclays areni.

Želim pokazati NBA timovima da mogu napraviti puno toga – krećem se veoma dobro za nekoga tko je moje visine, a naročito mogu utjecati na igru u obrani. Dobar sam bloker. Moje prisustvo u reketu mijenja način na koji protivnik igra“, rekao je Fall, koji je završio četiri godine na sveučilištu, a u posljednjoj sezoni u prosjeku je bilježio 11 poena, 7,7 skokova i 2,6 blokade po utakmici.

Fall se košarkom počeo baviti s tek 16 godina, a jedan od trenera na početku karijere bio mu je i legendarni NBA centar Hakeem Olajuwon.

Latest Posts

NE PROPUSTITE