Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Serge Ibaka: Htio sam igrati s niskom petorkom u Orlandu

Krilni centar Toronto Raptorsa, Serge Ibaka, nakon sedam godina u Oklahomi ove sezone promijenio je svoje radno mjesto dva puta, a prije Kanade boravio je u floridskom domu disfunkcionalnosti – Orlando Magicu.

- Advertisement -

GM Magica Rob Hennigan složio je krajnje neuravnoteženu momčad u svom fanatičnom ganjanju doigravanja što je bio jedan od rijetkih načina da si spasi posao (još ga nije izgubio, ali sve upućuje na to da će ubrzo), pa je tako imao roster prenatrpan visokim igračima – što je kongoanskog obrambenog specijalista ograničilo na igranje isključivo visokog krila, jer je momčad već imala dva centra solidne kvalitete – Bismacka Biyomba te Nikolu Vučevića.

Ibaki je očajna situacija ekipe bila jasna, pa je nekoliko puta zamolio trenera Franka Vogela da na teren pođu u small-ball sastavu, na što se bivši strateg Pacersa složio. Međutim, nikad nisu.

Postava s Ibakom u petorci bez ijednog od dva gore navedena centra provela je na terenu tek 88 minuta, a kroz tu minutažu bili su jednaki  protivnicima, što je za inače treću najgoru momčad lige (po net ratingu) priličan uspjeh.

- Advertisement -

Ali kad imate dva centra poput Vučevića i Biyomba, iz očitih razloga ne možete ih obojicu držati na klupi bez obzira na to što ne funkcioniraju, što opet vodi na glavni problem – loše sastavljenu momčad.

Ibaka je na svoju sreću pronašao novi dom koji se nalazi u doigravanju, a u Raptorsima zasad ima 15 poena sa 7 skokova po utakmici u 16 odigranih susreta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE