Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Serge Ibaka u Orlandu

Noć NBA drafta je iza nas i neki novi klinci su dobili priliku da budu dio NBA lige i pokažu koliko mogu na najvećem levelu košarke na svijetu. Kako to obično biva draft noć osim izbora mladih momaka bude ispraćena uz mnoštvo tradeova.

Najzvučnije ime koje se našlo u sinoćnim razmjenama je krilo Oklahome City Thundera Serge Ibaka koji je otišao put Istočne konferencije, točnije na Floridu u ekipu Orlando Magica. U suprotnom smjeru iz Orlanda otišli su starter Victor Oladipo, Ersan Ilyasova te draft prava na sina legendarnog centra Arvydasa Sabonisa, Domantasa Sabonisa koji je izabran 11. izborom od strane Oklahome.

Serge Ibaka je izabran na draftu 2008. godine kao 24. pick i u Oklahomi se zadržao sedam sezona. Tri puta je izabran u prvu obrambenu petorku lige, te je dva puta bio najbolji bloker lige. Sa reprezentacijom Španjolske osvojio je zlato nana Eurobasketu 2011 i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Kako kažu iz Orlanda raduje ih dolazak igrača kakav je Ibaka koji svojim obrambenim sposobnostima i iskustvom dosta može pomoći ekipi koja je u usponu dok s druge strane generalni menadžer OKC-a Sam Presti dobio je dva mlada talentirana igrača u vidu Oladipa i Sabonisa te iskusnu stretch četvorku.

Postoji mogućnost da Kevin Durant promjeni sredinu pa je vjerojatno Presti odlučio rasuti momčad Oklahome i početi proces rebuildinga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE