Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Serija se seli u Miami, domaæin traži pobjedu

Veèeras je na rasporedu treæa utakmica. Nakon što smo odgledali dvije zanimljive i dosta sliène utakmice u Chesapeake Energy Areni serija se preselili u American Airlines Arenu gdje æe Miami odigrati tri utakmice zaredom kuæi i pokušati veæ tamo okonèati finale. Ekipi iz Oklahome to sigurno nije u planu i veæ veèeras æe jurišati po pobjedu.

Miami Heat – Oklahoma Thunder City  (1:1)  02.00

Veliko finale preselilo se na Floridu nakon što su košarkaši Miami Heata u drugoj utakmici uspjeli saèuvati prednost iz prvog dijela, te na kraju sa rezultatom 100:96 doæi do prvog brejka u ovoj seriji. Sljedeæe tri utakmice igraju se u American Airlines Areni u kojoj je momèad Heata u regularnom dijelu ostvarila 28-5 omjer, dok su u play-offu dobili sedam od devet. U drugoj utakmici finala scenarij je bio  bio isti, ali s drukèijim slavljenikom. Miami je otpoèetka preuzeo inicijativu i nakon sedam minuta vodio sa 18:2. Gosti su tako dobili prvu èetvrtinu sa 27:15, a na odmor su otišli s prednošæu 55:43. U nastavku susreta Oklahoma je zaigrala bolje i polako radila pritisak na Miami, no gosti su vjerovatno štošta nauèili iz prve utakmice pa su radili mnogo bolji otpor.  U zadnjih 60 sekundi se ušlo sa 98:91 za Miami. Zatim je prvo Kevin Durant  položio, pa nakon izgubljene lopte Heata pogodio još jednu tricu za 98:96. Promašio je tada i LeBron James i Oklahoma je nakon svega imala napad za produžetak ili èak pobjedu. Durant je šutirao za dva poena  uz blagi dodir Jamesove ruke. Suci se nisu oglasili, lopta je odsjela na obruèu, a LeBron s dva slobodna bacanja postavlja konaènih 100:96. Za razliku od prve utakmice Miami je u ovoj nadskakao domaæine 40-36, a zabili su više poena iz reketa 48:32, te tako zadali mnogo muke treneru Oklahome kako postaviti taktiku za treæu utakmicu. Kod Heata je najbolji bio LeBron James sa 32 koša, Dwyane Wade je dodao 24, Shane Battier 17, a Chris Bosh je upisao double-double uèinak od 16 koševa i 15 skokova. Kod domaæina Durant je zabio 32, a Russell Westbrook 27. Momèad Miamija sa niskom petorkom stvara mnogo problema Oklahomi i morat æe se danas nekako prilagoditi tome, kako bi mogli parirati Heatu u brzini i tranziciji.

Miami je kao domaæin vrlo moæan i sa gladnim Jamesom u ovoj utakmici su favoriti i trebali bi doæi do vodstva u ovoj seriji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE