Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šesti poraz zaredom San Antonija, Lakersi im sve bliže

Serija loših rezultata za San Antonio, najbolju po omjeru momèad NBA lige, se nastavlja. Unatoè èinjenici da trenutaèno nitko ne izostaje od velike trojke (Parker, Ginobili, Duncan) Spursi ipak gube.

U petak su, u teksaškom derbiju, pali kod Houstona koji je sa 119-114 pobijedio nakon produžetka. Bio je to veæ šesti uzastopni poraz za San Antonio, a takvu seriju poraza nisu imali od travnja 1997. godine.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Andray Blatche (36)
  • Asistencije: Chris Paul (13)
  • Skokovi: Andray Blatche (19)
  • Ukradene lopte: Derrick Rose (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (5)

Kevin Martin je ovom prilikom bio najveæi krivac što tlo ispod Spursa podrhtava još jaèe. Ubacio je 33 poena, ali i èak devet od jedanaest Houstona u produžetku. Argentinac Scola je dobio izravni dvoboj protiv Duncana, te je ubacio 21 poen uz 14 skokova i šest asistencija. Taj poraz, kao i pobjeda Los Angeles Lakersa kod Utaha (96-85) je uvjetovala da se prvaci Lakersi približe San Antoniju na samo pobjedu i pol zaostatka. S obzirom na formu lako je moguæe da do kraja osnovnog dijela sezone doðe do smjene vodeæe momèadi Zapada.

Lakersi su, pak, u Salt Lake Cityju proslavili 17 od posljednjih 18 utakmica (nakon All-Star ogleda), a slavili su i deveti put zaredom. Takoðer, time su Lakersi ugasili i zadnju nadu Utahu koji više nema niti teoretske šanse za proboj u doigravanje. Lakerse je do uspjeha vodio Kobe Bryant sa 21 poenom, pet skokova i èetiri asistencije.

Došlo je do smjene pri vrhu Istoène konferencije. Druga momèad je sada Miami koji je u petak lako pobijedio Minnesotu u gostima 111-92, dok je Boston pao na treæe mjesto uslijed poraza kod Atlante 88-83. Prvi je i dalje Chicago (u petak su slavili kod Detroita 101-96).

Miami je opet imao predvodnika u LeBronu Jamesu koji je ubacio 27 poena uz šest skokova i 10 asistencija. Dvojac Chicaga Rose (27 poena i sedam asistencija) i Boozer (22 poena, osam skokova i sedam asistencija) je bio previše dobar za pomalo nezainteresirani Detroit, dok su u derbiju Istoka najveæu prevagu na stranu Atlante donijeli Crawford koji je ubacio 20 poena uz pet skokova i èetiri asistencije, te Horford sa 16 poena i 15 skokova.

Recimo i da je Philadelphia pobjedom protiv New Jerseya 115-90 osigurala doigravanje na Istoku, kao i da je u izravnom dvoboju za taj cilj Indiana svladala Milwaukee 89-88.

Latest Posts

NE PROPUSTITE