“Šestica” LeBrona Jamesa najprodavaniji NBA dres u svijetu

NBA liga objavila je podatke o prodaji NBA dresova iz cijeloga svijeta i na vrhu ljestvice po broju prodanih dresova nalazi se LeBron James, najbolji košarkaš današnjice i zvijezda Miami Heata.

Početkom godine objavljeno je da je LeBronova “šestica” najprodavanija u Sjedinjenim Američkim Državama, a ista je situacija i kada se sagleda prodaja NBA dresova u cijelome svijetu.

LeBronov dres je na vrhu ljestvice, a odmah iza njega su Derrick Rose (Chicago), Kobe Bryant (Lakers), Kevin Durant (Thunder) i Dwyane Wade (Heat). Možemo ljestvicu pogledati i dalje, te su od šestog do desetog mjesta raspoređeni, redom, Carmelo Anthony (Knicks), Dwight Howard (Lakers), Deron Williams (Nets), Blake Griffin (Clippers) i Rajon Rondo (Celtics).

Zanimljivo je kako je dres Derricka Rosa bio najprodavaniji u Kini, Latinskoj Americi i Europi, iako on prošle sezone nije odigrao niti jednu utakmicu. Ako nastavi sa sjajnim igrama kakve je pružao prije ozljede, možda će njegov dres sljedeće sezone biti na samome vrhu.