Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sezona spašena, NBA liga se vraæa na Božiæ

Nakon 149 dana lockouta, predstavnici lige i igraèa uspjeli su postiæi privremeni dogovor koji bi u narednim danima trebao postati i službeni èime bi se lockout konaèno završio.

Nakon juèerašnjeg dana pauze pregovori su nastavljeni te je nakon 15 sati pregovora komesar NBA lige David Stern izašao iz pregovaraèke sobe i izjavio:

“Postigli smo privremeni dogovor koji æe doživjeti još neke manje promjene, ali smo optimistièni da æe proæi glasovanje i da æe NBA sezona zapoèeti na Božiæ.”

Ovaj dogovor postignut je izmeðu predstavnika obiju strana, ali još obje strane glasanjem moraju ratificirati dogovor. Dogovor æe biti dan na glasanje u roku od 3 do 7 dana, te bi trening kampovi i trgovanje slobodnim igraèima trebalo zapoèeti 9. prosinca. Što se tièe glasovanja, za ratifikaciju je potrebna veæina glasova s obje strane, odnosno 15 glasova vlasnika te oko 220 glasova igraèa.

Ovim dogovorom okonèavaju se sve tužbe koje su igraèi podnijeli prema ligi, kao i tužbe koje je liga na poèetku lockouta pokrenula protiv igraèa kako bi se zaštitila.

Stern je izjavio kako bi prvog dana nove sezone navijaèi mogli uživati u tri sjajna dvoboja, Miami protiv Dallasa, Boston protiv New Yorka i Los Angeles Lakersi protiv Chicago Bullsa. Osim toga, sezona bi trebala trajati 66 utakmica i oèekuju se odreðene promjene u rasporedu u odnosu na onaj koji je donesen poèetkom ovog mjeseca.

“Vrlo smo uvjereni da kada predstavimo ovaj dogovor, da æe biti prihvaæen”, izjavio je Billy Hunter, izvršni direktor Udruge igraèa koja je nedavno raspuštena, ponovno æe se oformiti za potrebe glasovanja.

O detaljima dogovora još nije poznato, no spominje se da æe igraèi dobiti izmeðu 49 i 51 posto prihoda lige, ovisno o poslovanju cijele lige, što u praksi znaèi da æe podjela prihoda biti oko 50-50.

Latest Posts

NE PROPUSTITE