Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sezonu otvaraju Indiana i Orlando, Heat dočekuje Bullse

Konačno. Tako se jednom riječju može opisati današnji dan svakog NBA obožavatelja. Konačno započinje nova NBA sezona, 68. po redu. Odmah prvog dana bit će jako zanimljivo, posebno na Floridi gdje aktualni prvaci dobivaju prstenje prvaka i nakon toga odmjeravaju snage protiv Chicago Bullsa s oporavljenom superzvijezdom, Derrickom Roseom.

Indiana Pacers (0-0) – Orlando Magic (0-0) 00.00

Prvi dvoboj u NBA sezone 2013/14, odigrat će se u Indianapolisu. Sastaju se momčadi koje imaju totalno drukčije planove za predstojeću sezonu. Indiana Pacersi su pojačali momčad s nekoliko pojedinaca, od kojih svakako treba izdvojiti Luisa Scolu. Argentinac će dodatno ojačati mjesto pod košem, no također posjeduje vrlo mekanu ruku i biti će opasan po protivnički koš. Nekad prva violina kluba Danny Granger, će propustiti prva tri tjedna sezone, iako je prije nekoliko tjedana najavljivan njegov povratak na parkete već u prvoj utakmici. To vjerojatno neće biti problem, jer su bez njega igrali na vrlo visokoj razini, predvođeni novom NBA zvijezdom Paulom Georgeom.  S druge strane će biti momčad Orlando Magica, kojoj je ove sezone zadatak biti što lošiji. Momčad je u u procesu rebuildinga, a na sljedećem draftu svi će htjeti ugrabiti Andrewa Wigginsa. Prošlosezonska okosnica momčadi je ostala praktički ista, te momčad predvode Jameer Nelson i Glen Davis. Ima tu nekog potencijala u mladim igračima, no navijači Magica će se morati strpjeti dvije, tri sezone za neki ozbiljniji rezultat.

Očekujemo pobjedu Indiana Pacersa s dvoznamenkastom razlikom.

Miami Heat (0-0) – Chicago Bulls (0-0) 01.00

Prvi dan NBA sezone ne može proći bez barem jedne atraktivne utakmice, a ovaj dvoboj nam upravo to i donosi. Ova utakmica pogotovo dobiva na važnosti povratkom Derricka Rosea, koji se, prema svemu viđenom tijekom predsezone, vraća brži i jači nego prije. Za Rosea je večeras ovo prvi službeni nastup nakon više od godinu dana oporavka od teške ozljede ligamenata koljena. Njegovim povratkom vraća se i nada Bullsima kako Miami mogu skinuti s trona najboljeg. Večerašnji domaćin Miami je tijekom predsezone zabilježio  5 pobjeda u 7 utakmica iako LeBron James, Dwayne Wade i Chris Bosh nisu u nekim  utakmicama uopće igrali ili imali neku veću minutažu , dok su Bullsi pod vodstvom Rosea ostvarili 8 pobjeda u isto toliko utakmica. Rose je u tih 8 utakmica bilježio 20.7 koševa po utakmici što nam samo dokazuje da ozljeda na njemu nije ostavila niti traga. Što Bullsi večeras mogu protiv branitelja naslova, tek nam ostaje za vidjeti.

Teška utakmica za prognoziranje s obzirom na početak sezone, Miami je kao domaćin u maloj prednosti, no niti Bullsi nisu bez svojih šansi.

Los Angeles Lakers (0-0) – Los Angeles Clippers (0-0) 03.30

Prvi dan nove sezone ćemo gledati i gradski derbi Los Angelesa. Naravno, kao što već i ptice na grani znaju, Kobe Bryant se još  uvijek nije oporavio od ozljede i neće ga biti još dogledno vrijeme. To znači da je ionako limitirana momčad Lakersa osuđena na poraze. Steve Nash i Pau Gasol bi trebali biti nosioci igre dok se “tata” ne vrati, ali sumnjamo da dva veterana mogu obavljati taj posao na razini. Vidjet će se to i u ovoj utakmici, gdje će na suprotnoj strani stajati mnogo potentnija i mlađa momčad. Clippersi su uvijek bili u sjeni Lakersa, no ove sezone možemo sa sigurnošću kazati da su oni glavni u gradu. Chris Paul je ostao u klubu, za trenera je doveden  Doc Rivers, posložena je vanjska linija i lov na naslov može početi. Prošle sezone su odigrali vrlo mlako u playoffu, no s navedenim promjenama u momčadi, doći će i pobjednički mentalitet.

Iako je gradski derbi uvijek nezahvalnog prognozirati, očekuje se uvjerljiva pobjeda Los Angeles Clippersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE