Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Shaq i Iverson predvode novu Hall of Fame klasu

Za Shaquillea O’Neala i Allen Iversona nikad nije bilo upitno da će postati Hall of Fame igrači jednog dana, a to će se uskoro i dogoditi. Upravo su njih 2 predvodnici desetorice koja će ući u Naismithovu košarkašku kuću slavnih 9. rujna ove godine.

Shaq je jedan od najdominantnijih igrača koji je ikad kročio na košarkaške terene zbog svoje masivnosti te perfektne igre pod košem. Osvojio je 4 naslova prvaka, 3 s Lakersima i 1 s Miami Heatom te je tomu dodao nagradu za najkorisnijeg igrača lige. S druge strane, Iverson je među najboljim „malim“ igračima lige u povijesti. Imao je nevjerojatnu sposobnost kontrole lopte, a podjednako je bio dobar u postizanju poena s perimetra kao i u reketu. 4 je puta bio najbolji strijelac lige, a 2001. je osvojio MVP nagradu.

Uz njih dvojicu, košarkaškoj kući slavnih pridružit će se legendarni kineski centar Yao Ming koji je osmerostruki All-Star. Također će prisustvovati i bivša WNBA zvijezda Sheryl Swoopes, vlasnik Chicago Bullsa Jerry Reinsdorf te trener Michigan Statea Tom Izzo.

Posthumno će u kuću ući dugogodišnji sudac Darrell Garretson, trener John McLendon i igrači Cumberland Posey i Zelmo Beaty.

Latest Posts

NE PROPUSTITE