Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Shaq odlazi u mirovinu?

Generalni menadžer Boston Celticsa, Danny Ainge, je medijima iznio svoje mišljenje o buduænosti Shaquillea O’Neala u zelenom dresu. Na pitanje misli li da je Shaq odigrao svoju posljednju utakmicu u NBA ligi, Ainge je odgovorio: “Vjerojatno. Teško je u ovom trenutku donositi tako velike odluke, no ja mislim je.”

Ovaj 39-godišnji veteran je na poèetku sezone izjavio kako bi volio i sa 40 godina igrati u najjaèoj košarkaškoj ligi na svijetu. Izmeðu ostalog, u ugovoru sa Celticsima ima opciju da odradi još jednu sezonu za plaæu od 1,4 milijuna dolara. Ipak, Shaq je ove sezone imao ogromnih problema sa ozljedama, te je u playoffu odigrao ukupno tek 12 minuta, zbog èega æe moguæe ipak otiæi u zasluženu mirovinu ranije no što je prvotno planirao.

U regularnom dijelu sezone se u 37 utakmica, koliko je odigrao, pokazao kao sasvim solidno pojaèanje pod koševima za Boston. U 20,3 minute na parketu postizao je prosjeèno 9,2 poena uz 4,8 skokova, no veæ spomenute ozljede su ga možda i zauvijek odvojile s NBA parketa.

Ako Shaq prestane s aktivnim igranjem košarke, svakako æe ostaviti iza sebe jednu velièanstvenu karijeru kroz koju je osvojio èetiri naslova prvaka i postao jednim od najdominantnijih igraèa svih vremena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE