Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Shaq postaje suvlasnik Kingsa

Umirovljena NBA zvijezda Shaquille O’Neal nije dugo mirovao u mirovini. Nakon što je prošlu sezonu proveo kao analitičar/zabavljač u emisiji Inside the NBA, od ove će biti jedan od suvlasnika franšize Sacramento Kings.

Danas je O’Neal potvrdio za USA Today kako će od sutra i službeno postati manjinski vlasnik ekipe Kingsa. Ta je ekipa prošle sezone doživjela kompletan preustroj na vrhu te su ekipu od dugogodišnjih vlasnika, obitelji Maloof, otkupili investitori koje predvodi Vivek Ranadive.

Još nije poznato koliki će udio Kingsa Shaq otkupiti, no ovo je prije svega marketinški potez novih vlasnika koji žele pokazati da ekipa kreće u novom smjeru. Ipak, mogao bi legendarni centar Lakersa, s kojima je osvojio tri naslova prvaka, biti pozitivan utjecaj na najveću zvijezdu Kingsa, DeMarcusa Cousinsa, koji posjeduje ogroman potencijal kojeg zbog svog ponašanja i loših radnih navika ne uspijeva u potpunosti realizirati i pretočiti u kvalitetu.

“Ono što me privuklo ovom projektu je nova vizija, novi Kingsi, sve novo”, izjavio je O’Neal. “Uvijek sam želio biti dijelom ovako nečega. Bit će ovo sjajno.”

Shaq ima određenu povijest s franšizom Kingsa. Naime, na početku sezone 2002/03 nazvao ih je Sacramento Queens, što je bio dio “rata” kojeg su Lakersi i Kingsi međusobno vodili početkom 2000-ih godina, na parketu i izvan njega. Danas je taj dio njegove karijere završen te se okreće novim izazovima.

“Lakersi i Kingsi su vodili velike bitke u prošlosti. Navijači moraju shvatiti da se moji komentari odnose na tadašnju momčad. Ja sam stručnjak za marketing, pa sam htio da utakmice Lakersa i Kinga budu najgledanije utakmice svih vremena. Sada Kingsi imaju novo vodstvo i to je nova ekipa. Pretvorit ćemo njihove utakmice u nešto što svi žele gledati”, rekao je O’Neal.

Latest Posts

NE PROPUSTITE