Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Shaq: Za svaðu izmeðu mene i Kobea krivim Phila

Shaq Attack. Na terenu ili van terena, s njim nije nikada dosadno. Proèitajte intervju sa jednim od najveæih centara u povijesti NBA lige. Kao i obièno, u njegovom sluèaju, bez dlake na jeziku.

Da li gledate na ovo kao na zalazak vaše karijere?

Ne bi ovo nazvao zalaskom. Ostalo mi je još 700 dana ugovora sa Phoenixom i u najboljoj situaciji uzimamo dva naslova, u najgoroj… jedan. Imam puno opcija što bi mogao poslije raditi, ali trenutno ne razmišljam o tome.

Mislite li da æete odraditi obje godine ugovora?

Naravno. Moram. Osim ako me ne odbace ili nešto slièno.

Ako vas odbace svejedno dobivate novac za te dvije godine?

Naravno.

Nema šanse da se povuèete prije toga?

Ne.

Dosta ste sigurni u to. Zašto?

Jer sam obeæao sebi da idem do kraja i to mislim napraviti.

Što nakon te dvije godine?

Ne vidim sebe kao rezervu nekome. Imam dosta opcija. Policajac, kupiti neku ekipu, voditi neku ekipu… Ne gledam toliko daleko. Kada doðe vrijeme, odluèit æu.

Ne želite igrati za nekoga kao igraè s klupe? Kao Mutombo ili Ewing?

Ne. Puno toga ovisi o tome kako æe se stvari razvijati ovdje u Phoenixu. Ako doðemo do naslova, nikako. Jer, znate, ja sam jedna jako arogantna osoba. Ako pobijedim, tako æu završiti. Želim da me tako zapamte. Uvjek govorim sebi: ‘Kada je Jordan uputio onaj zadnji šut protiv Utaha… to bi bila najbolja prièa o odlasku u penziju, ikad.’

Da li vidite sebe u posljednjoj sezoni kao Lakersa? Znam da vam je tamo bilo dobro. Znam i da odnosi sa ekipom nisu uvijek bili najbolji, ali u posljednje vrijeme ste o njima rekli dosta lijepih stvari. Vidite li sebe tamo kao igraèa koji igra 15-18 minuta po susretu?

Ne želim odgovoriti na to pitanje jer bi bilo nepošteno prema Steveu Kerru (predsjedniku Phoenixa). Ali… sve je moguæe.

A da li vam je ta ideja prošla kroz glavu? Završetak karijere u Los Angelesu?

Ne. Èesto sjedim i razmišljam: ‘Tko æe umiroviti moj dres?’ I stvarno ne znam odgovor na to pitanje. Ne znam da li æe to biti Orlando, LA, Miami, Phoenix. Ne znam.

Gdje živite?

Orlando.

Gdje još?

Kuæu u Miamiju prodajem. I to je to.

Nemate kuæu u Los Angelesu?

Ne. Prodao sam je èetiri dana nakon što su me mjenjali u Miami. Prodao sam je èovjeku koga zovu ‘Kineski Rod Stewart‘. Stvarno.

Ne znam da li je to dobro ili loše.

Dobro je. On je poznata rock zvijezda.

Još jednom. Odbacujete povratak u LA kao moguænost?

Ne znam. Ponavljam, ne razmišljam tako daleko unaprijed. Znam da mi je ostalo za odraditi još dvije godine. otvoren sam za sve moguænosti.

Ako se budete osjeæali dobro, mislite nastaviti igrati?

Da. Trenutno se osjeæam jako dobro. Ako budem vidio da još uvijek mogu doæi do dvostruko-dvostruko, sigurno æu igrati.

Mislite li, da ste ostali u Lakersima, da bi ste osvojili još koji naslov?

Vjerojatno. Lako moguæe… sigurno.

Žalite li za time?

Ne previše jer sam jedan osvojio sa Miamijem. Da sam ostao tamo i da su se posložile još neke stvari, mislim da bi ih bilo još više.

Jeste li mogli vi i Kobe još funkcionirati zajedno ili ste morali svako iæi svojim putem?

Mogli smo. Mi nikada nismo imali problema izmeðu sebe. Kunem se Bogom. Na terenu, nikad problema.

Nemoj to ni govoriti. Nemoj ni pokušavati.

Radilo se o tome da sam ja znao nešto reæi, on je nešto rekao. Sve je to režirao Phill Jackson. Ako malo razmislite o tome vidjet æete da Phil nikada nije pozvao nas dvojicu u ured i rekao: ‘Vas dvojica. Da vas nisam više èuo.’ Nikada u èetiri godine. On je znao da nakon što ja nešto proèitam, poludim. Isto je znao i za Kobea. Zato mislim da je sve to bilo njegovih ruku djelo.

Mislite da vas je on namjerno ‘palio‘?

Da. Baš tako. Mislim da se to radilo planski. Stvarno. Nikada nas nije pozvao na satanak i rekao: ‘Umuknite‘. To nikada nije bilo nešto licem u lice. Uvijek je bilo… on je nešto rekao tebi… ja sam nešto rekao nekome drugom… nešto sam rekao tebi…

Sada kada pogledam unazad, sve mi to izgleda smiješno. I stvarno je bilo. ‘Što je rekao? Što je rekao?’ Uvijek govorim ljudima, da smo bili nekakav reality show, uvjerljivo bi bili prvi na svim ljestvicama u svijetu. Bilo je zabavno. Brian Shaw bi uletio: ‘O, èovjeèe, zašto si to rekao?’ i onda doðe Malone: ‘Stvarno si pretjerao s time.’ I tada bi pokušali biti bolji jedan od drugog na utakmici.

Dok je trajalo rivalstvo na terenu izmeðu dva najbolja igraèa, mi smo bili najbolji u ligi. Ali, ako je on bio otvoren ja nisam nikada rekao: ‘Neæeš ti od mene dobit loptu‘. Nikad. Uvijek ju je dobio. Mi æemo ostati zapamæeni kao, bez lažne skromnosti, najbolja kombinacija bek-centar u povijesti Lakersa. To ste èuli od mene. Najbolja ikad. (Hrabra izjava kada se vidi konkurencija. Magic-Kareem i Wilt-West)

Dosta hrabra izjava. Ne mislite li tako?

Ne zanima me. Mi smo bili najbolja kombinacija bek-centar koju su Los Angeles Lakersi ikada imali. Da budem toèniji. Najkontraverznija i najbolja.

West i Chamberlain?

Da, ali ne znam što su oni napravili. Koliko su prvenstva osvojili?

Magic i Kareem?

Koliko zajedno? Pet naslova? Nije loše. Oni su bili dobri, ali ja ostajem pri svome. Kobe i Shaq su bili najbolji, najuzbudljiviji bek-centar duo u povijesti Lakersa. To je moje mišljenje, bez obzira na stvari koje su se dogaðale.

Latest Posts

NE PROPUSTITE