Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Shaqov dres s brojem 34 zasjao pod svodovima Staples Centera

Wilt Chamberlain (13), Elgin Baylor (22), Gail Goodrich (25), Magic Johnson (32), Kareem Abdul-Jabbar (33), James Worthy (42), Jerry West (44) i Jamaal Wilkes (52) su dobili društvo.

Na krovu Staples Centera u Los Angelesu se pojavio novi umirovljeni dres, onaj s brojem 34 koji je pripadao Shaquilleu O’Nealu. Cijeli se šou odigrao tijekom poluvremena utakmice Lakersa i Dallasa koju je domaća momčad, u noći s utorka na srijedu, dobila sa 101:81.

“Ovo je blagoslov, ostvarenje mog sna. Naravno, ovo nisam ostvario sam, za ovo je zaslužna velika obitelj u Lakersima, vlasnici, trener Jackson, moji suigrači. I budite uvjereni, jednog dana, ako budem ulazio u Kuću slavnih, u nju ću ući kao Laker”, rekao je O’Neal izazivajući prave ovacije u dvorani, a posebnu je zahvalu imao i za legendarnog glumca Jacka Nicholsona, vječnog svjedoka svih utakmica Lakersa iz prvog reda.

Ceremoniji je prisustvovao i Phil Jacskon, trener koji je imao čast trenirati Kobea i Shaqa, te je vodio Lakerse u godinama dok su dominirali ligom, a u svemu je jednim dijelom sudjelovao i Kobe Bryant.

“Shaq je jedan od najtalentiranijih košarkaša koje sam ikada vidio. Ono što smo napravili on i ja u Lakersima je povijest”, rekao je Bryant u video-poruci tijekom svečane ceremonije.

U 19-godišnjoj karijeri je danas 41-godišnji O’Neal osvojio četiri NBA prstena, od čega tri uzastopna između 2000. i 2002. godine i to baš s Lakersima čije je boje branio između 1996. i 2004. godine. Ukupno je postigao 28.596 poena, uz 13.099 skokova i 2.732 blokade braneći boje Orlanda, Lakersa, Miamija, Phoenixa, Clevelanda i Bostona.

I dok je Shaq odavno u mirovini, njegov suigrač iz zlatnih godina Lakersa, Kobe Bryant, i dalje dominira NBA parketima. U noći dok je Shaqov dres putovao prema krovu dvorane Kobe je Dallasu poklonio triple-double učinak od 23 poena , 11 skokova i 11 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE