Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Shaquille O’Neal prozvao Dwighta Howarda

Iako je regularni dio sezone već davno završio, a većina ekipa i igrača su se već okrenula mislima ka sljedećoj sezoni, još uvijek su pojedine teme dovoljno popularne i izazivaju medijsku pozornost. Jedna od takvih tema je i ona o Dwightu Howardu i evaluaciji njegove igre u dresu Lakersa.

Posljednji je o temi “Dwight” prozborio Shaquille O’Neal u jednom televizijskom talk showu. Howardov prethodnik na poziciji centra u Lakersima osjetio se dovoljno kompetentnim da prozove Howarda zbog nedostatka agresivnosti u igri.

“On je previše pristojan”, rekao je Shaq i nastavio: “I ja sam se znao zezati, smijati, razgovarati s publikom, ali onoga trenutka kada bih stupio na parket zaboravio bih na sve to i bio sam spreman razbiti nekoga, bez obzira o kome se radilo. Mogli su mi na parketu protivnici biti svi ujaci i rođaci, ali to me ne bi spriječilo da ih udaram laktovima ili da zabijam preko njih. To je ono što trebaš raditi; i danas da sam na Dwightovom mjestu i dalje bih to radio.”

Karijere Dwighta Howarda i Shaquillea O’Neala imale su sličan put. Obojica su birana od strane Orlanda kao prvi pickovi drafta, doveli su Orlando u finale doigravanja, igrali su za Lakerse, stil igre im je identičan i obojica su na vrhuncu karijere smatrani najdominantnijim centrima NBA lige.

Los Angeles Lakersi su uvijek bili poznati po odličnim centrima, počevši od Wilta Chamberlaina i Kareema Abdul-Jabbara, a onda O’Neala i Paua Gasola, i jasno je da takva tradicija fenomenalnih igrača nosi svoje odgovornosti, obaveze ali i pritisak na igraču koji trenutno okupira tu poziciju i smatra se legitimnim nasljednikom spomenutih igrača. Mnogi su skloni vjerovati da se Howard slomio pod tim pritiskom. Dotaknuo se Shaq i te teme:

“Pritisak ili pobijediš ili pobjegneš glavom bez obzira. Sjećam se svog prvog dana kada sam došao u Lakerse, tada mi je Jerry West rekao da se osvrnem oko sebe. Vidio sam Wiltov dres, Kareemov dres, sve sjajne dresove, a West me upozorio rekavši da zna da snimam albume i filmove ali da moram osvojiti barem tri naslova ili će se moj dolazak u Lakerse smatrati lošim potezom i pogreškom. Dwight je prije potpisa za Lakerse trebao znati sve o pritisku koji će ga dočekati i ja mu savjetujem da pogleda taj pritisak u oči i pobijedi ga.”

Dotaknuo se Shaq i svog načina razmišljanja kada je došao u Lakerse: “Kareem je bio najbolji centar Lakersa svih vremena, ali i ja sam želio tu titulu. Kada sam došao u Lakerse ni Kareem, ni Wilt nisu pričali sa mnom ili o meni, ali ja sam im odlučio pokazati da sam bolji. To mi je bio motiv, i takav motiv i stav trebaju i Howardu jer on je najbolji centar lige i treba to pokazati.”

Na kraju je O’Neal objasnio zašto je prozvao na ovaj način Howarda: “Mislim da je moja dužnost pomoći mu, i ja sam ‘old school’, kod mene nema profinjenosti, direktan sam i ako želim pričati o nekome pričam na ovaj način. Kao bivši centar osjećam se odgovornim da pomognem mladom igraču da postane bolji nego što je trenutno.”

Legendarni Shaq je o popularnom Supermanu pričao kao o sadašnjosti i budućnosti Lakersa iako bi se vrlo lako moglo dogoditi da je Howardova epizoda u Lakersima prošlo svršeno vrijeme i sve je izglednije da centar neće potpisati novi ugovor s momčadi iz Los Angelesa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE