Thursday, June 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Shaquille O’Neal sljedeæe sezone u Bostonu

Shaquille O’Neal (38), nekad najdominantniji centar NBA lige i njen èetverostruki osvajaè, sljedeæe æe sezone igrati u Boston Celitcsima.

Tvrde to amerièki mediji pozivajuæi se na izvore upoznate s razvojem situacije oko pregovora košarkaša i kluba iz Bostona koji je prošle sezone igrao, i izgubio, finale lige protiv vjeènih rivala Los Angeles Lakersa.

O’Nealu æe sljedeæa sezona biti 19. u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta i prva u dresu Celtica, u èije æe redove uskoèiti umjesto Kendricka Perkinsa koji, zbog ozljede ligamenata koljena, neæe moæi igrati sve do veljaèe iduæe godine.

Sam je tražio dvogodišnji ugovor, a je li ga i dobio ili je on dogovoren na samo jednu sezonu, nije poznato. Ono što se zna jest njegova plaæa – zaraðivat æe veteranski minimum od 1.4 milijuna amerièkih dolara.

Igrajuæi za Orlando Magic, LA Lakers (tri naslova), Miami Heat (jedan naslov), Phoenix Sunse i Cleveland Cavalierse O’Neal je kroz 1170 utakmica osnovnog dijela lige prosjeèno ostvarivao 24.1 poen, 11 skokova i 2.3 blokade po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE