Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Shaw nezadovoljan prvom petorkom Nuggetsa

Denver Nuggetsi su u novu sezonu ušli dosta sporo i lošije od očekivanog. Momčad koja je zadržala kostur i ima dvije solidne petorke ne bi trebala gubiti od desetkovanog Thundera i ostvariti samo jednu pobjedu u pet utakmica. Brian Shaw, trener Denvera ne može biti zadovoljan svojom prvom petorkom koja uglavnom na početku utakmice ulazi u veliki rezultatski deficit.

„Ono što moram raditi bolje je da prepoznam kad ne počinjemo dobro i momci nisu fokusirani na utakmicu, tada moram pozvati minutu odmora i smanjiti protivničke serije. Počnemo utakmicu s 0-0, pogledam na semafor i već gubimo 12 ili čak 20. To je na meni da ispravim.“ rekao je Shaw i dodao da ga posebno zabrinjavaju uspavani početci njegove momčadi. „Moram to pregledati, ali ne mogu kriviti igru za to. Primamo prvi udarce i ne vraćamo nazad i to je ono što moramo promijeniti. Moramo mi njih prvi napadati.“

Shaw je već promijenio jednog igrača u prvoj petorci. Na poziciji krila utakmice više ne započinje Danilo Gallinari već Wilson Chandler. To je očekivano s obzirom na to da se Gallo tek vraća od ozljede prednjih križnih ligamenata i šut mu je na početku sezone loš. Ostatak prve petorke (Ty Lawson, Arron Afflalo, Kenneth Faried i Timofey Mozgov) je ostao isti.

Treneru Nuggetsa je postavljeno pitanje kako planira dobiti energiju i intenzitet koji toliko traži od svoje momčadi?

„To je dobro pitanje. Individualci koji imaju energiju za započeti utakmicu bi je trebali počinjati i odmah dodati ton našoj igri. Rekao sam prije nekoliko tjedana da ću stavljati na teren igrače neovisno o tome tko ima veći i garantirani ugovor. Morat ću se držati svoje riječi i napraviti to ako je to ono što treba.“ rekao je na kraju Shaw.

Ova izjava može značiti da će i Jusuf Nurkić dobivati više minuta. Valjda neće opet završiti kod Shaqa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE