Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Shawn Kemp: Kralj zakucavanja! (VIDEO)

Shawn Kemp je igrač čija se zakucavanja pamte i prepričavaju i danas. Bio je najatraktivniji igrač NBA lige devedesetih, a s Garyjem Paytonom je činio tandem koji je doveo Seattle Supersonicse do NBA finala, igrajući najatraktivniju košarku u ligi.

Za sve ljubitelje košarke, “The Reign Man” je ostao upamćen kao čovjek koji je s lakoćom izvodio najljepše stvari na košarkaškom terenu, bilo da je reč o zakucavanjima više nalik na gimnastičarske vratlomije nego na košarkaške poteze, ili o driblingu neshvatljivo dobrom u odnosu na visinu koja ga je krasila.

Draftiran je kao 17. pick prve runde 1989. godine od strane Seattle Supersonicsa, a već od svoje druge sezone u dresu Seattlea počeo je bilježiti u prosjeku 15 poena i skoro 10 skokova po utakmici i oduševljavao je sve navijače svojim nevjerojatnim potezima. Njegovo lice je vrlo brzo postalo zaštitni znak NBA lige devedesetih, a u to vrijeme mnoge dječje sobe širom svijeta su bile pune postera Shawna Kempa. Stekao je ono što mu je od malih nogu uvijek nedostajalo, pažnju i poštovanje za sve što je činio. Nažalost, zbog velikih problema van terena još od djetinjstva, pa preko cijele karijere, nije napravio u karijeri koliko je po talentu mogao.

Vrhunac u karijeri je ostvario 1996. godine igrajući za Seattle Supersonicse, s Paytonom je doveo tim do NBA finala, ali dalje nisu mogli, Bullsi su bili prejaki. Poslije toga je uslijedio pad u karijeri, sve slabije igre i sve veći problemi zbog ovisnosti, ali je i već do tada u karijeri napravio dosta, sasvim dovoljno da ga svi ljubitelji košarke pamte kao jednog od najatraktivnijih igrača koji je ikad igrao.

Podsjetite se i uživajte u deset najboljih zakucavanja po izboru NBA TV, majstora zakucavanja Shawna Kempa, čovjeka zbog kojeg su mnogi od nas proveli besane noći, nestrpljivo čekajući njegovo novo nevjerojatno zakucavanje.

Sedmero djece s 6 žena

Kemp je jedan od atleta i bivših sportaša s najvećim brojem potomaka. Službeno, Kemp ima 7-ero djece sa šest različitih žena. Njegov najstariji sin Shawn Kemp Junior igrao je u NCAA za tim iz Washingtona, a nakon toga i u Razvojnoj ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE