Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sigurna veèer favorita

U noæi s ponedjeljka na utorak po srednjoeuropskom vremenu u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano je sedam utakmica. Iznenaðenja nije bilo pa su sve favorizirane momèadi došle do pobjeda.

Najuvjerljiviju, a bilo je 132-92 protiv Sacramento Kingsa, pritom su upisali Chicago Bullsi, vodeæi sastav Istoène konferencije NBA lige, èiji omjer uspjeha i poraza sada iznosi 50-19. Na jednakom su i Boston Celticsi koji su imali teži ispit, gostovanje kod New York Knicksa na kojem su slavili 96-86.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Manu Ginobili (28)
  • Asistencije: Tony Parker (15)
  • Skokovi: Dwight Howard (18)
  • Ukradene lopte: Dwight Howard (4)
  • Blokade: Chris Andersen (5)/li>

Bullsi 50. pobjedu u osnovom dijelu lige èekaju od sezone 1997/98. Iste su proslavili i posljednji naslov prvaka lige. Pobjeda protiv Kingsa za Bullse je oèekivana, a do nje je domaæa momèad stigla uz osmoricu po broju poena dvoznamenkastih igraèa u svojim redovima. Najviše su, po 18 koševa, ubacili Derrick Rose i Kyle Korver, a treba spomenuti i 16 poena Carlosa Boozera koji se u dres Bullsa vratio nakon pet utakmica propuštenih zbog ozljede gležnja.

Istu ozljedu u ponedjeljak je zadobio Tim Duncan, centar San Antonio Spursa, vodeæe momèadi Zapada. Koliko æe dugo izbivati s parketa ostaje nepoznato nakon što je trener teksaške momèadi Gregg Popovich izjavio da ga neæe biti “neko vrijeme”. Izostanak Duncana, koji je ozljedu zadobio nezgodno doskoèivši u pokušaju da ne nagazi Ekpea Udoha, Spursima protiv Golden State Warriorsima nije zasmetao. Manu Ginobili ubacio je 28, a Tony Parker dodao 17 koševa uz 15 asistencija u pobjedi 111-96. Spomenuti Udoh je s 15 poena predvodio strijelce poražene momèadi.

Uz 24 koša i 11 skokova Kevina Garnetta te 21 poen Paula Piercea košarkaši Boston Celticsa slavili su u Madison Square Gardenu ubacivši deset posljednjih koševa na utakmici. Trinaest utakmica prije kraja osnovnog dijela sezone Boston je veæ izjednaèio prošlosezonski uèinak u broju pobjeda, a ogled protiv Knicksa bila je moguæa najava prvog kruga doigravanja. Carmelo Anthony s 22 poena i Amar’e Stoudemire s 16 uz 11 uhvaæenih lopti predvodili su napade domaæe momèadi, no niti jedan od njih dvojice u posljednjoj èetvrtini ogleda nije uspio iz igre pogoditi koš Celticsa.

Dwight Howard (28 poena i 18 skokova) i Brandon Bass (22 koša) kombinirano su iz igre gaðali 18-21 u pobjedi Orlando Magica kod Cleveland Cavaliersa. Konaènih 97-86 znaèi i da je Magic upisao i èetvrtu ovosezonsku pobjedu protiv Cavsa, odnosno “pomeo” ih po prvi puta od 2002/03.

Latest Posts

NE PROPUSTITE