Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sigurne pobjede za Miami i Oklahomu

Nova dva zanimljiva susreta smo noæas gledali u NBA doigravanju. Miami Heat je na krilima LeBrona Jamesa uspio poveæati prednost nad Bostonom dok je Oklahoma uspjela zadržati Zacha Randolpha i pobjedom izjednaèiti seriju.

Miami Heat ponovno je nadigrao Boston Celticse. Kao i u veæem dijelu sezone, Wade, James i Bosh su bili nezaustavljivi za protivnike, te su postigli veæinu poena svoje momèadi. Utakmica je zapoèela izjednaèeno, cijelu prvu èetvrtinu igralo se koš za koš te nijedna ekipa nije uspjela ostvariti znaèajniju prednost. Slièna se situacija nastavila i u drugoj èetvrtini i tek je Wade na kraju poluvremena sa 8 svojih uzastopnih poena poveæao prednost Miamija na +7, a na veliku pauzu se otišlo sa rezultatom 47:42. Sa 12 svojih poena u treæem periodu igre James je održao prednost na istoj razlici do ulaska u posljednju èetvrtinu koju bolje otvaraju igraèi Bostona i tricom Westa dolaze na samo jedan poen zaostatka. Ubrzo su slobodnim bacanjima Piercea Celticsi uspjeli izjednaèiti rezultat, ali Miami tada radi seriju 14-0 te mirno održava prednost do kraja susreta.

Kao što smo veæ spomenuli, LeBron James predvodio je Miami sa 35 poena i 7 skokova, Wade je postigao 28 poena i 8 skokova a Bosh 17 poena i 11 skokova. Kod Bostona je Rajon Rondo odigrao vrlo dobru utakmicu, ostvario je 20 poena i 12 asistencija, Kevin Garnett ubacio je 16, a Pierce 13 koševa. Zakazao je Ray Allen koji je postigao samo 7 poena.

Ovom pobjedom Miami se odvojio na prednost od 2-0 u seriji, a treæa utakmica se igra u Bostonu 8. svibnja u 02.00 po našem vremenu te æemo vidjeli može li se Boston vratiti u igru ili æe Miami doæi nadomak prolasku u finale Istoka.

Zanimljivu smo utakmicu vidjeli i u Oklahomi gdje su domaæini uspjeli prebroditi poraz u prvoj utakmice i pobjedom 111:102 izjednaèiti rezultat u seriji na 1-1. Memphis je nešto bolje otvorio susret, no vrlo brzo Oklahoma podiže igru u višu brzinu i koševima Hardena se odvaja na 8 poena prednosti, a njegovim košem na kraju prve èetvrtine imali su prednost i od 11 poena. Ostatak utakmice bio je uglavnom izjednaèen, Memphis bi se pokušao vratiti, ali Kevin Durant je uvijek imao odgovor i uspio održavati utakmicu u mirnim vodama za Oklahomu. Šest minuta prije kraja utakmice prednost Thundera je iznosila i +21, no Memphis se nije predavao, uspjeli su tu prednost u jednom trenutku smanjiti na samo 6 poena, ali nisu mogli ugroziti pobjedu Oklahome.

Kevin Durant zabijao je koševe kada je najviše trebalo i do kraja skupio 26 poena i 5 skokova. Russell Westbrook postigao je 24 poena i podijelio 6 asistencija, dok je njihovo oružje s klupe, James Harden ubacio 21 poen. Kod Memphisa najbolji je bio Mike Conley sa 24 poena i 8 asistencija. Zach Randolph i Marc Gasol nisu uspjeli odigrati dobro kao u prvoj utakmici te su kombinirano ostvarili 28 poena i 19 skokova.

Nakon ove utakmice serija seli u Memphis gdje æemo 7. svibnja od 23.00 po našem vremenu gledati treæu utakmicu doigravanja izmeðu ove dvije ekipe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE