Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Silver ima rješenje za problem odmaranja igrača?

Povjerenik NBA lige Adam Silver imao je u petak sastanak s odborom lige u kojem se raspravljalo o sve većem problemu odmaranja igrača tijekom sezone. Silver je prije četvrte utakmice finala razgovarao s ESPN-ovim Marcom Steinom te je u razgovoru iznio njihovo rješenje:

„Odlučili smo uvesti nekoliko smjernica koje će stupiti na snagu sljedeće sezone. U njima smo naglasili da, ako se igrača mora odmoriti, da se to učini u utakmicama na domaćem terenu, kao i da se u istoj utakmici izbjegava odmaranje više od jednoga igrača iz početne petorke. Vidjet ćemo kako će to funkcionirati.“

Kao što je i rekao, ovaj prijedlog bi trebalo početi vrijediti već od sezone 2017./2018., tijekom koje će vidjeti kako će stvari fukncionirati i hoće li se taj prijedlog promijeniti u pravilo. Silver je također izjavio i da se nerado miješa u posao trenera lige, ali da mora pronaći neko rješenje koje će svma odgovarati.

„Kao što znate, igrači se često ozlijede tijekom sezone. Nekad ne u toj mjeri da ne mogu igrati, nego više u mjeri da ne bi trebali igrati. U tom slučaju će službeni doktori NBA lige usporediti svoje nalaze s doktorima momčadi i odlučiti je li opravdan izostanak igrača tu večer“, rekao je Silver.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE