Sunday, July 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Silver o ukidanju konferencija i zgusnutom rasporedu

Komesar NBA lige Adam Silver očitovao se za vrijeme All-Star vikenda o dvjema temama koje već duže vrijeme izazivaju polemike u NBA javnosti: zgusnut raspored koji po najnovijim trendovima previše umara i troši igrače, i „nepravedan“ playoff sistem koji pogoduje lošijim ekipama iz Istočne konferencije koje u doigravanje ulaze čak i s negativnim omjerom dok momčadi blizu 45-50 pobjeda iz Zapadne konferencije koje zauzmu 9. ili 10. poziciju u svojoj konferenciji ostaju bez doigravanja.

Prema SIlveru većih promjena oko rasporeda ili manjeg broja utakmica neće biti. Liga je ove godine produžila All-Star pauzu koja sada traje čak 9 dana, ali su momčadi prije te pauze morale odigrati 4 utakmice u 5 dana. Komesar svejedno vidi još neke mogućnosti napretka: „Došli smo najbliže što smo mogli kako bi eliminirali 4 utakmice u 5 dana. Pokušavamo bolje izbalansirati raspored i smanjiti broj takvih utakmica“.

Silver je najavio i razgovore s televizijskim partnerima NBA lige, TNT-om i ESPN-om, oko mogućnosti da se više utakmica ubaci četvrtkom i nedjeljom, dva dana kada se utakmice najčešće prenose na nacionalnoj televiziji.

O prijedlogu ukidanja konferencija i ulasku u doigravanje 16 najboljih momčadi neovisno o konferenciji u kojoj igraju komesar je izjavio: „To je proces oko kojeg treba raspravljati i biti jako oprezan, jer konferencijska je podjela u tradiciji ove lige. Potrebno je napraviti detaljno istraživanje kakve bi bile posljedice za raspored i putovanja momčadi. Ovakav sistem ulaska u doigravanje kakav trenutno imamo ostat će na snazi barem do sezone 2016/17“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE