Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Silver otvoren prema smanjivanju sezone

NBA povjerenik Adam Silver preferira smislene promjene zbog prevelikog oslanjanja na zastarjele tradicije.

Silver je objasnio da je spreman prilagoditi duljinu regularne sezone (82 utakmice) ako bi to omogućilo igračima da bolje podnose potencijalnu opasnost od ozljeda, tvrdi Jeff Zillgitt iz USA Today.

“Ne postoji ništa čarobno oko 82 utakmice”-  objasnio je Silver.

“Ta tradicija postoji već 50 godina, ali za dugoročno planiranje lige te budući da konstantno učimo o ljudskom tijelu, trošenju zbog redovitih putovanja i općenito konkurentnom okolišu, neprestano ćemo gledati na regularni dio sezone.”

Franšize sve više odmaraju igrače kako bi se povećao konačni učinak i smanjila mogućnost za ozljede, što ukazuje da je tradicionalni koncept od 82 utakmice nepraktičan. Ovo pitanje odmora postalo je problematično, jer ekipe odmaraju glavne igrače u nekim utakmicama, što naravno šteti i općenitom poslovanju lige te je zato nedavno uvedeno pravilo kojim se takve prakse kažnjavaju.

Rješavanje pitanja odmora neće biti jedini potez za skraćivanje sezone. Silver vidi smanjenje broja utakmica kao potencijalnu poslovnu mogućnost, jer će biti više vremena za putovanja na udaljena tržišta, što bi omogućilo međunarodnu ekspanziju NBA lige.

“Mogli bi igrati utakmice ili predsezonske utakmice u Kini i Europi. Jedino što postojeća zrakoplovna tehnologija predstavlja potencijalni problem, jer zrakoplovi nisu dovoljno brzi da bi mi mogli organizirati utakmice, barem u trenutnom obliku naše regularne sezone”, rekao je Silver.

Silver se osvrnuo i na moguće smanjenje prihoda:

“Ali (možda) bi to moglo biti nešto što ćemo gledati tijekom narednih godina, jer ne možemo znati kakav će regularni raspored sezone izgledati desetljeće od sada. Međutim, smanjivanje rasporeda iz bilo kojeg razloga bi suočio ligu s nekim velikim preprekama. Smanjenje broja utakmica vjerojatno bi smanjilo prihode, tako da bi ovu ideju bilo teško prodati vlasnicima koji donose konačne odluke o strukturi lige.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE