Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sindikat NBA igraèa podržao sve koji žele u Europu

Predsjednik Sindikata igraèa NBA lige Billy Hunter dao je podršku košarkašima koji tijekom obustave rada u najjaèoj svjetskoj ligi namjeravaju igrati u Europi ili na drugim kontinentima.

U memorandumu upuæenom svim igraèima Hunter je naveo kako “Sindikat podupire sve koji poduzimaju korake kako bi nastavili zaraðivati za život, kako bi ostali u natjecateljskoj formi i igrali najdražu igru dok je na snazi nesretna i od vodstva NBA lige nametnuta obustava rada.”

“Namjera lockouta je da izvrši ekonomski pritisak na igraèe kako bi pristali na nepovoljni kolektivni ugovor. Važno je da vlasnici klubova shvate da bi moglo biti znaèajnih posljedica njihove odluke da vlastite igraèe stave u tako teške ekonomske okolnosti. Ako vlasnici ne daju moguænost našim igraèima da igraju košarku u SAD-u, riskiraju da izgube najveæe svjetske igraèe nauštrb meðunarodnih klubova koji æe ih rado zaposliti”, dodao je Hunter u svome dopisu.

Najjaèe ime koje je dosad izrazilo jasnu namjeru igranja u Europi tijekom lockouta je razigravaè New Jerseyja Deron Williams koji je blizu prelaska u turski Beºiktaº. No, i on i ostali igraèi koji imaju važeæi ugovor s nekim od NBA klubova mogli bi se suoèiti sa zabranom potpisa za druge klubove.

“Ne vjerujemo da æe FIBA ili NBA liga stati na put bilo kojem igraèu koji traži svoju priliku u nekoj drugoj ligi, neovisno o tome je li pod ugovorom ili je slobodan. Svaki se igraè, meðutim, treba osigurati za sluèaj ozljede ili neke druge nepredviðene okolnosti”, dodao je Hunter u memorandumu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE