Thursday, May 9, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixeri “riješili” i Bullse, prva pobjeda Pelicansa

Osam NBA susreta odigrano je sinoć te smo ponovno vidjeli nekoliko uzbudljivih utakmica, a primat je preuzela Philadelphia, koja je nakon Miamija i Washingtona, svladala i Chicago te tako došla do savršenog omjera 3-0.

Prije početka sezone svi su smatrali Philadelphiju jednom od najslabijim ekipa lige i jednom od onih koje će na kraju biti pri dnu poretka i nadati se što boljem izboru na draftu. Kroz prve tri utakmice Sixersi pokazuju suprotno, “izgaraju” u svakoj utakmici i za sada su neporaženi, a velik faktor u tome je rookie Michael Carter-Williams, koji je sve iznenadio svojim sjajnim igrama. Sinoć je Bullsima i Derricku Roseu ubacio 26 poena uz 10 asistencija i tako bio ključan čovjek nove pobjede svoje ekipe.

Kako je susret započeo, činilo se da će Bullsi bez većih problema doći do pobjede, nakon prve četvrtine imali su 12, a na poluvremenu i 15 poena razlike. Ipak, Sixersi se na svome terenu nisu predavali i serijom 12-2 pred kraj treće četvrtine uhvatili su priključak i izborili neizvjesnu završnicu susreta. Minutu i pol prije kraja utakmice imali su Sixersi jedan poen prednosti, a na drugoj strani su se nastavile muke Rosea koji je izgubio loptu i promašio šut, a nakon njega promašio je i Luol Deng. Spencer Hawes pogodio je šut s vrha reketa za 107:104 četiri sekunde prije kraja i time postavio konačan rezultat. U posljednjem napadu za Bullse Deng je pokušao zabiti tricu za produžetak, ali njegov šut nije prošao kroz obruč.

Uz već spomenutog Carter-Williamsa, Sixerse su vodili Hawes s 18 poena i 11 skokova te Evan Turner s 20 poena. Kod Bullsa je Carlos Boozer ubacio 22 poena, Deng 20, dok je Rose ponovno imao slab šut (4/14), što je bilo dovoljno za 13 poena (uz 6 asistencija i čak 8 izgubljenih lopti).

U svojoj trećoj utakmici nove sezone, New Orleans Pelicansi uspjeli su ostvariti prvu pobjedu, što je ujedno i prva pobjeda ekipe otkako nosi nadimak Pelicans. Rezultatom 105:84 svladali su Bobcatse u utakmici koju su kontrolirali od prve minute, a fantastičan učinak zabilježio je Anthony Davis koji je upisao 25 poena, 8 skokova, 6 blokada, 6 ukradenih lopti i 4 asistencije (sličan učinak ostvarila su još samo petorica igrača u zadnjih 20 godina). Vrlo dobru utakmicu odradio je i Tyreke Evans s 15 poena, 7 asistencija i 6 skokova, dok je Bobcatse predvodio Ramon Sessions s 22 poena.

Dallas Mavericksi uspjeli su pod vodstvom Dirka Nowitzkog doći do pobjede nad Memphis Grizzliesima 111:99. Ključna je bila prva četvrtina, u kojoj je Dallas uspio izgraditi prednost od 16 poena (32:16) koju nije nijednom ispuštao do kraja susreta. Nowitzki je ubacio 24 poena, Shawn Marion imao je 21 poen i 14 skokova, a Monta Ellis 18 poena. Kod Memphisa raspoložena su bila samo trojica igrala, Mike Conley s 24 poena i 8 asistencija, Marc Gasol s 23 poena te Zach Randolph s 21 poenom i 14 skokova.

Vrlo dobru utakmicu vidjeli smo u Rose Gardenu gdje su domaći Portland Trail Blazersi nanijeli San Antonio Spursima prvi poraz sezone rezultatom 115:105. Pred kraj druge četvrtine Damian Lillard u kratkom je roku ubacio 10 poena te su Blazersi na veliki odmor otišli s 11 poena prednosti, što nisu ispuštali do kraja susreta. Uspjeli su se Spursi vratiti na samo tri poena zaostatka 20 sekundi prije kraja, ali mirnim izvođenjem slobodnih bacanja Blazersi su upisali drugu pobjedu sezone.

Najbolji kod Portlanda bio je Damian Lillard s 25 poena, 7 skokova i 7 asistencija, dok je LaMarcus Aldridge ubacio 24 poena uz 7 asistencija. Kontroverzan triple-double ostvario je Nicolas Batum s 11 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Naime, Batum je u posljednjoj sekundi susreta, kada je susret bio već riješen (i kada pobjedničke momčadi gotovo nikada ne šutiraju na koš) s gotovo polovine igrališta uputio šut prema košu i pogodio te je s nova tri poena uspio upisati triple-double. Igrači Spursa su ga gledali pomalo s nevjericom, a Batum se ispričao na kraju susreta i izjavio kako nije htio omalovažavati suparničku ekipu te da nije mislio kako će pogoditi taj šut. Spurse je, nakon utakmice stanke, predvodio Tim Duncan s 24 poena, dok ih je Marco Belinelli upisao 19.

Houston Rocketsi i Indiana Pacersi uspjeli su zadržati stopostotan učinak i u trećim utakmicama sezone. Pacersi su svladali Cavalierse 89:74 uz 22 poena Lancea Stephensona i 21 poen i 13 skokova Paula Georgea, dok su Rocketsi bili bolji od Jazzera 104:93 predvođeni s 24 poena, 12 skokova i 6 asistencija Chandlera Parsonsa.

Golden State Warriorsi bez problema su se obračunali sa Sacramento Kingsima na svome terenu i slavili 98:87, iako su vodili i s preko 20 poena tijekom susreta, dok su Toronto Raptorsi u gostima bili bolji od Milwaukee Bucksa rezultatom 97:90. Klay Thompson vodio je Warriorse s 27 poena, dok je Steph Curry ubacio 22 uz 12 asistencija, a najbolji u pobjedi Toronta bio je Rudy Gay s 18 poena i 15 skokova.

NBA rezultati, 2.11.2013:

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 89:74
Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 107:104
New Orleans Pelicans – Charlotte Bobcats 105:84
Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 111:99
Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 90:97
Utah Jazz – Houston Rockets 93:104
Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 115:105
Golden State Warriors – Sacramento Kings 98:87

Latest Posts

NE PROPUSTITE