Saturday, December 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Sixersi amnestirali Branda te doveli Younga

Philadelphia 76ersi iskoristit æe klauzulu o amnestiranju ugovora Eltona Branda. S druge strane, doveli su Nicka Younga koji je prošle sezone igrao za Los Angeles Clipperse.

Brandu je po ugovoru ostala još sezona igranja za Sixerse prilikom èega mu moraju isplatiti 18 milijuna dolara. Amnestiranjem se njegova plaæa briše sa salary capa 76ersa, ali svejedno mu moraju isplatiti njegov novac. Službeno amnestiranje Sixersi æe moæi izvršiti od 11. srpnja i vjerojatno æe da prvoga dana amnestirati. Nakon toga ekipe koje se nalaze ispod razine salary capa mogu slati ponude za Branda, a ekipa koja ponudi najviše æe potpisati Branda. Ukoliko pak niti jedna ekipa ne pošalje ponudu Brand æe postati nezaštiæen slobodan igraè te æe i ostale ekipe moæi natjecati se za njegove usluge. Brand je u Sixerse došao 2008. godine iz Clippersa, a prošle sezone bilježio je prosjeke od 11 koševa i 7,2 skoka.

S druge strane, Nick Young æe potpisati jednogodišnji ugovor sa Sixersima vrijedan 6 milijuna dolara. Young je prošlu sezonu poèeo u dresu Wizardsa, a završio kao igraè Los Angeles Clippersa. Bilježio je prosjeke od 14,2 koša i 2,1 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE