Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi bolji od hrvatskog dvojca, slavlje Denvera

Jučer su odigrane dvije utakmice NBA predsezone. Prva je bila američko-španjolski obračun, a druga dvoboj dvije NBA ekipe.

Philadelphia 76ersi gostovali su u Španjolskoj kod Bilbao Basketa, za kojeg nastupaju dva hrvatska igrača, Zoran Vrkić i Fran Pilepić. Utakmica je bila neizvjesna do samoga kraja te su Sixersi slavili rezultatom 106:104 nakon što je Lopez promašio tricu za pobjedu u zadnjoj sekundi.

Sixersi su bolje otvorili susret i držali kontrolu do sredine treće četvrtine, kada Bilbao prelazi u vodstvo i vraća neizvjesnost u utakmicu. NBA ekipa imala je 9 poena prednosti dvije minute prije kraja, ali sljedeće koševe postigla je tek pet sekundi prije kraja, što je omogućilo Španjolcima da se približe, no posljednji šut ipak nije prošao kroz obruč.

Evan Turner vodio je svoju momčad s 25 poena i 5 skokova, a dobru utakmicu odradio je i Tony Wroten sa 16 poena. Kod poraženih istaknuo se Dairis Bertans s 19 poena, Obojica Hrvata odigrala su po 17 minuta, Vrkić je s klupe ubacio 8 poena, a Pilepić, koji je igrao za početnu petorku, susret je završio sa 7 poena.

Nakon jučerašnje iznenađujuće pobjede nad Warriorsima, Lakersi su sinoć izgubili od Denver Nuggetsa rezultatom 88:97. Razlika u odnosu na utakmicu protiv Warriorsa je povratak u ekipu Paua Gasola i Stevea Nasha, ali čini se da to nije pomoglo.

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su se Nuggetsi uspjeli odvojiti na dvoznamenkastu prednost i to zadržati do kraja susreta. Po 15 poena kod Denvera ubacili su Jordan Hamilton i Ty Lawson (koji je još upisao 10 skokova i 6 asistencija), dok je Lakerse ponovno predvodio Xavier Henry s 15 poena. Gasol je ubacio 13 za 23 minute, dok je Nash ostao bez poena u istoj minutaži, ali je podijelio 6 asistencija i uhvatio 5 skokova.

Danas se predsezona intenzivira te je na rasporedu osam utakmica: Toronto – Boston, Atlanta – Miami, Chicago – Memphis, Minnesota – CSKA, Dallas – New Orleans, Phoenix – Maccabi, Portland – L.A. Clippers i Golden State – Sacramento.

Latest Posts

NE PROPUSTITE