Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi doèekuju Hawkse, Utah u Los Angelesu

Od veèerašnjih osam susreta jedan zapoèinje za nas u prikladnom vremenu. Lakersi u 21.30 doèekuju Hornetse i nadaju se novoj pobjedi kako bi dodatno uèvrstili svoje treæe mjesto na Zapadu. Bit æe zanimljivo i u Philadelphiji gdje gostuje Atlanta dok æe Milwaukee tražiti pobjedu kod kuæe protiv Memphisa a New York protiv Clevelanda. I u posljednje susretu veèeri kod Clippersa gostuju Jazzeri koji su sa dva uzastopna poraza skliznuli izvan posljednjeg mjesta koje vodi u doigravanje.

Los Angeles Lakers – New Orleans Hornets  21.30

Svi ljubitelji Lakersa æe moæi ovu subotnju veèer uživati u pristojnom vremenu u utakmici koja bi trebala Jezerèane vratiti u život. Nakon što im je Oklahoma oèitala bukvicu slijedi im puno lakši raspored gdje æe hvatati formu i pokušati se ponovno odlijepiti prvim pratiteljima Clippersima na pristojnu daljinu. Sve èešæe vidimo u utakmicama Lakersa kako Mike Browna èeka još puno posla. Dosta igraèa igra ispod svoje razine, glavna zvijezda Kobe Bryant proživljava šuterski najlošiju sezonu u karijeri. No opet kada pogledamo da drže tu 3. poziciju kao da im ne možemo prigovoriti za puno toga jer svi znamo da prave stvari tek slijede u play-offu. Do tada æe se njima, Dallasu i sliènima praštati loše partije gdje izgledaju potpuno izgubljeno protiv mlaðih i fizièki spremnijih ekipa. Lakersi barem sa ozljedama nemaju problema kad ih sve ostalo nije zaobišlo. Jordan Hill je jedini pod upitnikom no on ionako ne igra neku bitnu ulogu u ovoj momèadi. Hornetsi (13-38) su prekjuèer igrali u Portlandu te izgubili sa 6 poena razlike. Bio im je to treæi poraz u zadnje èetiri utakmice a gledajuæi im raspored ta serija bi se mogla još i produžiti. Dodatni problem za ekipu Monty Williamsa predstavljaju ozljede. Upitna su èak tri startera za veèeras. Jarrett Jack, bivši žuto-ljubièasti Trevor Ariza te Chris Kaman. Ali, ionako glavna vijest u New Orleansu nisu niti pobjede niti porazi nego skori povratak na parket Erica Gordona koji je ove sezone odigrao samo dva susreta. Što ranije se vrati to æe biti više vremena za uigrati ga sa ostatkom ekipe i barem nekako pokušati složiti okosnicu za sljedeæu sezonu.

Lakersi su izraziti favoriti i oèekujemo njihovu pobjedu. Bude li izostao Kaman oèekujemo puno koševa Bynuma a vrijeme je i da Bryant odradi utakmicu sa barem 50% šuta jer ga iz redova Hornetsa nema tko èuvati.

New York Knicks – Cleveland Cavaliers  01.30

Svaka ekipa ima po jednu pobjedu u dosadašnja dva meðusobna ogleda. Posljednji puta su slavili Knicksi prije mjesec dana 120:103 na domaæem parketu. Veèeras oèekuju identièan ishod unatoè tome što imaju problema na playmakerskoj poziciji. Jeremy Lin je upitan za veèerašnji susret dok Barona Davisa osim ozljede muèi i slaba forma. Mike Woodson je rekao kako sada ozbiljno razmišlja o Douglasu na toj poziciji kao i da æe Mike Bibby ubuduæe dobijati više minuta. Dodatni problem je siguran izostanak Stoudemirea dok Anthony i Chandler imaju sitne probleme no oni æe najvjerojatniej nastupiti jer si Knicksi ne smiju dopustiti novi poraz nakon juèerašnjeg u Atlanti. Carmelo je u zadnej tri utakmice pokazao da je pronašao formu pa bi samo njegova dobra predstava mogla biti dovoljna za veèerašnju pobjedu jer Cavaliersi igraju oèajno. Njih su juèer na domaæem parketu isprašili Bucksi sa  èak 37 poena razlike. Veæ nakon prve èetvrtine su gubili 9 poena razlike da bi do kraja samo tonuli sve dublje i dublje. Kyrie Irving je kao i inaèe bio jedini na visini zadatka sa 29 poena i 5 asistencija no pošto i njega muèi ozljeda, toènije rame, upitan mu je nastup što æe svakako olakšati Knicksima posao.

New York je u velikoj borbi sa Milwaukeeom za 8. poziciju i ovakve susrete mora dobijati na bilo koji naèin.

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks  01.30

Ono što smo najavljivali prije nekoliko dana se i ostvarilo nakon juèerašnjih 12 utakmica. Sixersi (28-23) su katastrofalnim porazom kod Wizardsa 97:76 izgubili vodeæu poziciju Atlantic divizije te sa 4. mjesta pali na 7. Istoène konferencije. Do kraja sezone æe im sigurno biti cilj maknuti se sa te pozicije jer to u prijevodu znaèi kako u doigravanju idu na Miami što za njih nimalo lijepo ne zvuèi. Juèer su šutirali samo 37% iz igre a posebno bode u oèi 38 skokova naspram 52 Washingtona. Na kraju susreta su igraèi sa klupe ukupno zabili više poena od startera te su Williams i Young predvodili listu strijelaca sa 14 poena. Bit æe im ovo treæi i posljednji susret protiv Atlante ove sezone a dosada su ih oba puta svladali. Gosti pak dolaze u drugaèijem rasploženju. Juèer su pobijedili New York na svom parketu 100:90 i stigli na omjer 31-22. Imali su tri igraèa sa iznad 20 poena, toènije Johnsona sa 28, Smitha sa 23 i Greena koji je sa klupe u 19 minuta ubacio 20 poena. Juèer su bili lišeni usluga McGradya i Radmanoviæa a tako bi moglo biti i veèeras.

Ipak, prednost æemo dati Sixersima pošto na veæini pozicija mogu parirati Hawksima a igrat æe i na domaæem parketu te æe im dodatan motiv svakako biti ponovno hvatanje 1. mjesta Atlantic divizije.

Detroit Pistons – Charlotte Bobcats  01.30

Detroit (18-33) se nalazi na desetom mjestu Istoka. U posljednje vrijeme igraju jako loše (tri pobjede u posljednjih deset utakmica). Veèeras doèekuju Bobcatse koji više nemaju ni teoretske šanse za ulazak u play-off. Ovo im je treæi ovosezonski susret (do sada su obje pobjede ostvarili Pistonsi). Detroit je posljednji poraz upisao u prošloj utakmici protiv Chicago Bullsa igranoj sinoæ (71:83). Najviše poena je upisao Brandon Knight (16), a vrlo je dobar bio Greg Monroe sa 14 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Loše su realizirali šuteve iz igre (37%) što je jedan od razloga ovakvog rezultata. Charlotte je upisala šesti poraz u nizu protiv Denvera (88:99). Najbolji su bili Gerald Henderson sa 21 poenom i Corey Maggete sa 19 poena. I oni su kao i Detroit ostali na 37% realizacije. Što se tièe neigranja igraèa Detroitu su upitni Rodney Stuckey i Ben Gordon, a Bobcatsima neæe nastupiti Corey Maggete, dok je DeSagne Diop upitan.

Prednost dajemo Pistonsima zbog domaæeg terena i što imaju ipak bolju ekipu.

Milwaukee Bucks – Memphis Grizzlies  02.30

Milwaukee igra jako dobro u posljednje vrijeme (sedam pobjeda iz deset utakmica), ali bez obzira na to plasman u play-off im je upitan. Naime, ispred njih se na tablici nalazi New York koji takoðer briljira. S druge strane Memphis se uèvrstio na šestoj poziciji Zapada, ali njih svaki poraz može pomaknuti i po nekoliko mjesta unatrag. Ove dvije ekipe se sastaju prvi i posljednji put ove sezone. Bucksi su posljednju utakmicu igrali protiv Clevelanda te su ih bez puno muke savladali. Pobjedili su sa èak 37 razlike (121:84). Najbolji je bio Brandon Jennigns sa 28 poena i 6 asistencija, a solidan je bio Ersan Ilyasova sa 20 poena i 10 skokova. Memphis je poražen na gostovanju kod Houstona 89:98. Sigurno glavni razlog poraza je to što su 15 puta šutali za tri poena, a pogodili su samo jednom! Najviše poena su upisali Rudy Gay (20) i Marc Gasol (19). Što se tièe ozljeda Bucksima neæe nastupiti Kwame Brown dok je Carlos Delfino upitan. Grizzliesima neæe nastupiti Darrel Arthur, dok je nastup Dantea Cunninghama upitan.

Prednost dajemo Bucksima zbog domaæeg terena.

San Antonio Spurs  – Indiana Pacers  02.30

San Antonio Spursi (35-14) su trenutno u nizu od šest pobjeda, a zadnju su ostvarili kod Sacramento Kingsa 117:112. Iako su cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu, nikako se nisu mogli odvojiti na poveæu prednost. Ipak, u zadnjih šest minuta utakmice odlaze na 10 koševa prednosti i riješavaju utakmicu u svoju korist. Najbolji strijelac je bio Manu Ginobili sa 20 koševa, dok je Tony Parker upisao double-double uèinak od 10 koševa i 10 asistencija. Indiana Pacersi (30-20) su zadnju utakmicu igrali kod kuæe sa Washington Wizardsima, koje su pobijedili sa 93:89. Iako su prije utakmice bili veliki favoriti, na jako su težak naèin slavili protiv žilavih gostiju. Pobjednik se morao riješavati u zadnjim minutama, gdje je ipak presudila individualna kvaliteta domaæina. Najzaslužniji za pobjedu je bio voða ekipe, Danny Granger sa svojih 25 koševa.

U svojoj dvorani Spursi su vrlo moæni i svakom gostu se loše piše, tako da Indiana mora odigrati iznadprosjeèno ako žele do pobjede.

Sacramento Kings – New Jersey Nets  04.00

Sacramento (18-33) je juèer na gostovanju u Salt Lake Cityu kod Utah Jazza, ostvario vrlo vrijednu pobjedu 104:103. Bila je to jedna zanimljiva utakmica, gdje nijedna momèad nije imala dvoznamenkastu prednost. Domaæini su èetiri minute prije kraja imali pet koševa prednosti, i èinilo se kako idu prema pobjedi. Ali tako nisu mislili gosti i DeMarcus Cousins, koji je jednim slobodnim bacanjem tri sekunde prije kraja odluèio pobjednika. Cousins je odigrao vrlo dobru partiju, upisao je  27 koševa i 14 skokova, a odmah do njega je bio Marcus Thornton sa svojih 26 koševa.  New Jersey Netsi (18-35) su juèer takoðer na gostovanju, kod Golden State Warriorsa ostvarili pobjedu 102:100. Pobjednika je odluèio ubaèaj Geralda Greena, 50 sekundi prije kraja utakmice. U preostalom vremenu nijedna momèad nije bila precizna i gosti su mogli poèet slaviti. Gerald Green je utakmicu završio sa 20 koševa, dok je inaèe najbolji igraè Netsa  Deron Williams, upisao samo 9 koševa uz vrlo loš šut 2/13, ali je podijelio èak 20 asistencija.

Dajemo prednost mladoj i talentiranoj momèadi Sacramenta, jer na svojem terenu su ove sezone pobijedili i mnogo jaèe ekipe nego što je New Jersey.

Los Angeles Clippers – Utah Jazz  04.30

Treæi ovosezonski susret izmeðu ove dvije ekipe (obe ekipe imaju po jednu pobjedu). Clippersi su posljednju utakmicu igrali protiv Portlanda te su upisali èetvrtu pobjedu u nizu rezultatom 98:97. Èak su tri igraèa upisala po 20 poena. To su Blake Griffin (20 poena i 13 skokova), Chris Paul (20 poena i 14 asistencija) i Randy Foye (20 poena). Njihovi veèerašnji protivnici su upisali drugi poraz u nizu i tek treæi u posljednjih deset utakmica. Igrali su protiv Sacramento Kingsa te su izgubili 103:104. Najbolji je bio Al Jefferson koji je upisao double-double (27 poena i 16 skokova). Vrijedi spomenuti Gordona Haywarda koji je upisao 19 poena i 5 skokova. Veèeras Clippersima neæe nastupiti Mo Williams i Chauncey Billups. Jazzersima neæe nastupiti Josh Howard , a upitan je Raja Bell.

Prednost dajemo domaæoj ekipi zbog boljih rezultata u posljednje vrijeme.

Latest Posts

NE PROPUSTITE