Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi i Hawksi dogovaraju trade?

U četvrtak su se pojavile priče o razgovoru povodom tradea između Atlante i Philadelphie. Philadelphia Sixersi i Atlanta Hawksi pregovarali su navodno o mogućem tradeu koji bi uključivao centra  Nerlensa Noela iz Sixersa i playa Jeffa Teaguea iz Hawksa.

Philadelphia je navodno zainteresirana za trade Noela ili ovogodišnjeg rookieja Jahlila Okafora, dok je Atlanta zainteresirana za trade Jeffa Teaguea kako bi napravila prostor za mlađeg, i do sada drugog playa momčadi, Dennisa Schroedera. Za Noela i Okafora Philadelphia je „navodno“ dobila ponude od 15-ak momčadi. U potencijalni trade bi mogli biti uključeni i još neki igrači Philadelphije  kao što su bek Nick Stauskas i/ili krilo Robert Covington, kao i pickovi ovogodišnjeg ili narednog drafta kojih Philadelphia ima na pretek. Samo ove godine na draftu Philadelphia ima tri picka prve runde i to 1., 24., i 26., dok Atlanta ima  21. pick u prvoj rundi i dva picka u drugoj rundi.

Nejasno je tko bi iz Atlante pored Teaguea bio uključen u trade, no vjeruje se da bi trade trebao biti obavljen prije ili za vrijeme NBA drafta 2016.godine koji će se ove godine održati 23.lipnja u Brooklynu.

Poznato je su ove dvije momčadi nedavno bile uključene u pregovore za Dennisa Schroedera. Tijekom trade deadlinea Philadelphia je Atlanti ponudila playa Ishmaela Smitha, beka Nicka Stauskasa i Oklahomin pick prve runde ovogodišnjeg drafta.

Ovaj dogovor bi koristio objema momčadima. Noel je šest godina mlađi od Teaguea, te bi se dugoročno mogao isplatiti Atlanti. Pored toga, poznato je da je Atlantin startni centar All Horford ovog ljeta unrestricted free agent, te bi ga Atlanta mogla izgubiti bez da išta dobije zauzvrat. Svakako da je All Horford bolji u ofenzivnom smislu, dok je Noel poznat kao dobar obrambeni igrač i bloker. Postavlja se pitanje kako bi se Noel uklopio u Atlantin stil, no nema sumnje da će on samo napredovati, pogotovo u napadačkom smislu.

Dvadesetdvogodišnji Noel je u ovoj sezoni na 67 utakmica prosječno bilježio 11,1 koševa, 8,1 skokova i 1,5 blokada. Ovo mu je bila treća sezona u NBA ligi, te bi u zadnjoj četvrtoj godini rookie ugovora trebao dobiti 4,38 milijuna dolara, te na ljeto 2017.godine kao što smo rekli postaje restricted free agent, te će Philadelphia ili neka druga momčad koja ga u međuvremenu dovede, moći izjednačiti ponude za njega i na taj način ga zadržati.

Jeff Teague ima 27 godina, te još jednu godinu ugovora tijekom kojega će dobiti ravno 8 milijuna dolara. Tijekom ove sezone, na 79 utakmica Jeff je prosječno bilježio 15,7 koševa, 2,7 skokova, 5,9 asistencija, te igrajući 28,5 minuta po utakmici. Jeff će postati unrestricted free agent ljeta 2017, te bi ga nagodinu Atlanta mogla izgubiti bez da išta dobije zauzvrat. Poznato je da su tijekom ove sezone za njega interes pokazali New York Knicksi i Utah Jazz.

Latest Posts

NE PROPUSTITE