Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi po drugu pobjedu, Oklahoma s Lakersima

U prvoj utakmici veèeri æemo gledati dvoboj izmeðu Sixersa i Celticsa. Serija se seli u Wells Fargo Centar a domaæini æe pokušati napraviti sve kako bi došli do 2-1 vodstva. Nakon te utakmice gledat æemo drugi dvoboj izmeðu Thundera i Lakersa nakon što ih je prekjuèer Oklahoma sa pola gasa savladala sa 29 poena razlike.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics  (1-1)  01.00

Sixersi su dosad uvjerljivo najveæe iznenaðenje doigravanja. Nakon što su teškom mukom priveli kraj regularni dio sezone gdje su se èak do zadnjih par utakmica borili za sam plasman uslijedila je i loša predstava protiv Bullsa te su im mnogi predviðali metlu. No kao da im je ozljeda Rosea dala krila i od tada gledamo borbenu Philadelphiu koja svjesno predaje ulogu favorita protivniku ali ide od samog poèetka na pobjedu bez obzira na sve. Sixersi nisu bili domaæini druge runde još od davne 2003. godine kada je Allen Iverson sam predvodio ekipu. Kao i do sada nemaju što izgubiti pa æe igrati bez optereæenja. Doug Collins koristi svega osam igraèa od kojih jedino Holiday, Iguodala i Turner imaju veæu minutažu od 30 minuta. Upravo je i taj trojac bio najefikasnije u posljednjoj utakmici a opet treba istaknuti sjajnog Iguodalu koji je Piercea limitirao na svega 7 poena. Kelti svejedno nisu previše zabrinuti. Preiskusni su da bi ih jedan poraz poremetio i znaju da sa jednom pobjedom iz sljedeæe dvije utakmice sve stvari mogu vratiti na poèetak. Trenera Riversa muèi neka druga stvar. Paul Pierce igra neprepoznatljivo loše radi ozljede a Kevin Garnett ipak nema tolike moæi da sve te lopte pohvata i Sixersi pod košem imaju veliku prednost. Greg Stiemsma i Ryan Hollins nisu ni približne kvalitete kao Young i mladi Allen a kada tome dodamo još i veterana Branda te jedinog pravog centra iz ove dvije ekipe Hawesa ne treba se puno èuditi omjeru skokova 47-36 u korist Sixersa. Obje ekipe su kompletne no daleko su od toga da ih ozljede ne muèe. Kod Celticsa Pierce i Bradley vuku ozljede dok kod domaæina Young i Brand nisu potpuno zdravi te im trener mora dozirati minutažu.

Iako su Celticsi kvalitetnija ekipa veèeras æemo dati domaæinu prednost koji su uhvatili dobru formu te unatoè tom jednom porazu pokazuju da su itekako konkurentni i spremni uhvatiti još jedno iznenaðenje.

Oklahoma Thunder City  – Los Angeles Lakers  (1-0)  03.30

Nakon devet dana odmora  Oklahoma City Thunder ugostili su Los Angeles Lakerse, koji su svoju seriju prvog kruga dovršili tek manje od 48 sati prije poèetka utakmice, te ih razbili sa 119:90. Iako su obje momèadi veoma dobro otvorile utakmicu malo po malo domaæini su preuzimali inicijativu. Oklahoma se odvojila na 25:19, a krajem prvog dijela s ubacili u brzinu više te na odmor otišli s vodstvom 59:44. Poèetkom drugog dijela ubrzo su udvostruèili svoju prednost i riješili utakmicu prije poèetka posljednje dionice. Iz igre su gaðali 53 posto, dok su gosti imali 43 posto uspješnosti. Russell Westbrook je zabio 27 koševa, uz devet asistencija i sedam skokova u samo 27 minuta provedenih na parketu. Najbolji strijelac lige Kevin Durant zaustavio se na 25 zabijenih koševa. Kod gostiju su sa po 20 koševa najbolji bili Kobe Bryant i Andrew Bynum. Centar Oklahome Kendrick Perkins u utakmicu je ušao s ozljedom kuka koju je zaradio na kraju prvog kruga doigravanja. Obnovio ju je u tijekom dvoboja i napustio igru, pa æe se o njegovom nastupu odluèiti prije same  utakmice.

Oèekujemo mnogo bolji otpor gostiju, ali nedovoljnim da bi Oklahoma izgubila kod kuæe. Lakersi æe se vratiti u svoj Staples Centar sa zaostatkom od 0-2.

Latest Posts

NE PROPUSTITE