Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi po pobjedu nad Pacersima, Spursi kod Lakersa

Za veèeras imamo samo pet utakmica na rasporedu. U prvoj se sastaju Sixersi i Pacersi gdje domaæini igraju u katastrofalnoj formi i nakon sjajnog prvog dijela sezone imaju kompliciranu situaciju gdje bi mogli ostati i bez doigravanja nastave li ovako. Sat vremena poslije zapoèinje jedna od dvije najzanimljivije utakmice veèeri. Celticsi nastupaju u Madison Square Gardenu gdje domaæi Knicksi i dalje love pobjede pošto još nisu osigurali plasman. U posljednjem okršaju veèeri gledat æemo Lakerse i Spurse, nakon što su prije samo šest dana odigrali utakmicu u AT&T Centru.

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers  01.00

Treæi susret od èetiri koliko æe igrati ove dvije ekipe (do sada oba tima imaju po jednu pobjedu). Nitko nije oèekivao da æe Philadelphia igrati ovako loše na kraju regularnog dijela. Naime, imaju tek tri pobjede iz posljednjih deset utakmica, a sa devete pozicije im prijeti Milwaukee sa istim brojem utakmica, ali dvije pobjede manje. Moramo spomenuti kako imaju tri poraza u nizu kod kuæe od kojih su dva od Toronta i Netsa. Posljednju su utakmicu igrali protiv Orlanda i upisali su drugi poraz u nizu (100:113). Najbolji je bio Jrue Holiday sa 18 poena i 8 asistencija. Na vrhu liste strijelaca su mu se pridružili Thaddeus Young (15) i Andre Igoudala (15 poena i 8 skokova). Kod Indiane potpuno drugaèija situacija. Nalaze se na treæoj poziciji, a obzirom da igraju odlièno u posljednje vrijeme (devet pobjeda iz deset utakmica) male su šanse da ih Boston pomakne na èetvrtu poziciju. Posljednju su utakmicu igrali protiv loših Timberwolvesa, te su upisali petu pobjedu u nizu rezultatom 111:88. Trener je ogranièio svim igraèima minutažu na nekih 25 minuta, ali su ipak najbolji bili David West (22 poena i 10 skokova) i Danny Granger (19 poena, 7 skokova i 5 asistencija). Obje ekipe su kompletne.

Prednost dajemo Sixersima zbog domaæeg terena, a oèekujemo da æe trener Pacersa ponovno odmarati igraèe za doigravanje.

Detroit Pistons  – Cleveland Cavaliers  01.30

Detroit Pistonsi (22-38) su zadnju utakmicu ugostili najbolju momèad Istoka, Chicago Bullse. Iako su utakmicu izgubili sa 94:100 nakon produžetka, pružili su dobar otpor i mogla je utakmica otiæi i na njhovu stranu. Rodney Stuckey je 14 sekundi imao prigodu da slobodnim bacanjima odvede Detroit na plus èetiri, no promašuje drugo bacanje, a Derrick Rose pogaða tricu i odvodi utakmicu u produžetak.  Premda ga se može okarakterizirati kao tragièara utakmice, Rodney Stuckey je bio najbolji igraè na terenu sa svoja 32 koša. Cleveland (20-39) je zadnju utakmicu ugostio oslabljeni Orlando Magic, ali i takav je bio prejak. Gosti su odnijeli laganu pobjedu 84:100. Najbolji u porazu je bio veteran Antawn Jamison sa 21 košem. Cleveland trenutno ima dosta problema sa ozljeda, te zasigurno žele da sezone èim prije doðe kraju.

Detroit je favorit i oèekujemo njegovu pobjedu, prvenstveno jer su gosti prepolovljeni ozljedama.

New York Knicks – Boston Celtics  02.00

New York (31-29) do kraja sezone ima još šest utakmica s time da æe èetiri odigrati na gostujuæim parketima. Ovo im je predzadnja domaæa utakmica u regularnom dijelu sezone a nakon nje idu veæ sutra na turneju gdje zapoèinju niz od tri utakmice u pet dana. Pošto još uvijek nisu osigurali barem osmu poziciju svaka pobjeda im je važna. U najboljem sluèaju mogu biti tek sedmi što im znaèi da æe u prvoj rundi doigravanja svakako iæi ili na Bullse ili na Heat. Za Mikea Woodsona je pozitivna stvar vraæanje Carmela Anthonya u sjajnu formu. On u posljednjih 11 utakmica bilježi èak 30 poena u prosjeku i definitivno je uhvatio ritam te æe ga biti teško zaustaviti do kraja sezone. Za takvo nešto æe veèeras biti zadužen veteran Paul Pierce èija igra dosta slièi na njegovu, no samo što kapetan Kelta voli ipak malo više distribuirati loptu i racionalnije odabirati šuteve. A što se tièe tog segmenta igre zna se tko je kralj lige. Rajon Rondo i dalje nastavlja taj svoj sada veæ nevjerojatan niz od 22 utakmice sa dvoznamenkastim brojem asistencija. Uopæe ne sumnjamo ni da æe veèeras podbaciti jer je u dosadašnje tri ovosezonske utakmice protiv Knicksa (2-1 za Boston) u prosjeku podijelio njih 13. Ovo bi trebao biti i veliki okršaj dva ponajbolja visoka obrambena igraèa lige koji doslovno sami drže svoje momèadi. Dva srèana igraèa koji æe ostaviti i zadnju kap znoja na terenu, Tyson Chandler i Kevin Garnett. U posljednje vrijeme obojica imaju veliku pomoæ od strane dva mlada beka. Kod Knicksa je to sluèaj sa Shumpertom dok je kod Celticsa Bradley taj koji je uvelike sudjelovao u preporodu Bostona. Za Knickse je upitan Stoudemire no pošto bez njega igraju sjajno možda neæe niti požurivati sa njegovim povratkom. Celticsi ipak imaju puno više problema sa ozljedama. Uz veæ odavno otpisana dva centra dvojbeno je i stanje Allena koji je propustio zadnje èetiri utakmice.

Jako teška utakmica za prognozu, no pošto je New Yorku ipak pobjeda puno važnija nego njihovim gostima koji su se veæ pomirili da treæi na Istoku ne mogu biti dajemo laganu prednost na stranu domaæina.

Minnesota Timberwolves  – Memphis Grizzlies  02.00

Minnesota (25-37) takoðer želi èim prije zaboraviti ovu sezonu. Od ekipe koja je blizu play-offa i koja igra jednu lijepu košarku, su zbog ozljeda postali kanta za napucavanje, pa sad trenutno imaju niz od deset poraza. Juèer su gostovali kod Indiana Pacersa i upisali poraz od 88:111. No, konaènim rezultatom još mogu biti i zadovoljni, s obzirom da su prvo poluvrijeme izgubili sa 30:64. Domaæini su zatim rekreativno odigrali drugi dio i nisu do kraja unakazili goste.  U porazu je najviše zabio J.J.Barea 14 koševa. Memphis Grizzliesi (35-25) trenutno drže petu poziciju na vrlo izjednaèenom zapadu, no Denver im se opasno približio i danas trebaju iæi na pobjedu ako se ne žele dovesti u probleme. Zadnju utakmicu su gostovali kod New Orleans Hornetsa, koji su ih porazili 75:88.

Demoralizirani Vukovi, protiv motiviranih Grizlija. Oèekujemo pobjedu gostiju i zadržavanje petog mjesta.

Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs  02.00

Lakersima (39-22) izgleda ne fali previše Kobe Bryant. Nekako i bez njega uspiju doæi na kraju do pobjede pa æe to pokušati i veèeras pošto æe najbolji strijelac lige propustiti i šestu tekmu zaredom. U zadnjoj utakmici, kada su nakon produžetka svladali Dallas, najbolji je bio Bynum sa double-double uèinkom od 23 poena i 16 skokova. Briljirao je i novopridošli Ramon Sessions sa 22 i 5 asistencija a odlièan all-round uèinak je ostvario Pau Gasol (20 poena, 10 skokova, 5 asistencija. No, ako neèiju igru treba pohvaliti u tih zadnjih šest utakmica i pet pobjeda onda je to svakako Barnesova i World Peaceova. Budu li oni nastavili sa sliènim tempom i nakon njegovog povratka eto Lakersa u najužem krugu favorita opet. U tom krugu su veæ odavno Spursi (43-16) koji ove sezone izgledaju nezaustavljivo. Zadnji poraz su doživjeli upravo protiv Jezerèana prije 6 dana a od tada su veæ nanizali nove tri pobjede. Juèer su ubacili èak 120 poena Warriorsima i veæ nakon poluvremena imali 21 poen razlike. Greg Popovich je koristio svih 13 igraèa a najmanju minutažu je imao Duncan od 11 minuta. U takvoj rotaciji se istaknuo Gary Neal sa 17 poena i 5 asistencija a uz njega je još bilo pet igraèa sa dvoznamenkastim brojem ubaèaja. Zanimljivo je kako su 12 od 13 igraèa upisali minimalno 5 poena. Trener Popovich pokušava maksimalno odmoriti ekipu za poèetak play-offa i za sada mu to uspijeva u oba smisla. Igraèi su odmorni a prva pozicija u njihovim rukama.

Iako æe im faliti Bryant prednost ide na stranu domaæina jer im Spursi u zadnje vrijeme leže pošto imaju tri pobjede u nizu nad Mamuzama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE