Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi po treæu pobjedu, Denver za izjednaèenje serije

Kao i juèer i veèeras nas oèekuju èetiri utakmice od koje æe se dvije odigrati u veèernjem terminu. U prvoj utakmici koja poèinje u 19.00 igraju Sixersi i Bullsi a odmah poslije njih u 21.30 vjerojatno posljednji susret izmeðu Knicksa i Heata. U preostala dva æe biti velike borbe jer su Hawksi pokazali da se mogu nositi sa Celticsima te probuðeni Nuggetsi koji ipak u svojem Pepsi Centru ne prepuštaju ulogu favorita nikome.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls  (2-1)  19.00

Philadelphia se sigurno nije nadala da æe nakon tri utakmice biti u ovako odliènoj poziciji. Uz malo sreæe i jako puno upornosti su uspjeli preokrenuti seriju u svoju korist i sada na svom parketu imaju priliku doæi nadomak prolasku u drugu rundu. Doug Collins je pogodio sa Evanom Turnerom koji je u zadnje dvije utakmice napravio veliku razliku i zasad je kljuèan faktor ovog dvoboja. U prosjeku je u ta dva susreta zabio 18 poena, uhvatio 8 skokova te podijelio 4 asistencije a oba puta je proveo na parketu duže od 40 minuta što je kod Douga Collinsa velika rijetkost. A najbolja ekipa regularnog dijela sezone je sada u još veæim problemima. Nakon što su ostali bez Rosea, pa zatim i bez Joakima Noaha koji je iskrenuo zglob te najvjerojatnije neæe zaigrati veèeras došli su u poziciju da zaostaju jednu pobjedu i Tomu Thibodeau te njegovim trupama prdstoje teški dani. Na poziciji playmakera i dalje luta te dijeli minute Watsonu i Lucasu od kojih niti jedan  to još nije pošteno iskoristio, a Luol Deng i Carlos Boozer su bespomoæni pošto Sixersi odraðuju sjajnu obranu nad njima. Jedini koji je u ova dva poraza nešto odigrao je bio baš Noah dok je toliko razvikana klupa potpuno zakazala i trenutno su u potpunosti nadigrani od strane Williamsa i Younga. Žele li se vratiti u poèetnu poziciju veèeras je pobjeda imperativ pa bi nas trebala oèekivati jedna borbena i do samog kraja zanimljiva utakmica.

Sixersi su u naletu i puni samopouzdanja pa prognoziramo kako bi mogli produžiti niz na tri uzastopne pobjede.

New York Knicks – Miami Heat  (0-3)  21.30

Nakon Oklahome i Dallasa i veèeras bi mogli dobiti dvije ekipe koje æe završiti svoju seriju. New York je imao tri utakmice za usprotstaviti se Miamiu i u niti jednoj to nije u potpunosti uspio. Sada je Mike Woodsonu i igraèima sigurno žao što nisu izabrali Bullse za protivnike u prvoj rundi nego su igrali pošteno do kraja i izborili sedmu poziciju no nema mjesta za kukanjem i veèeras treba isto tako odraditi i èetvrtu utakmicu. U èetvrtak su se sjajno držali do posljednje dionice koju su izgubili sa 29:14. Tada je na scenu stupio LeBron James za kojega Knicksi nisu imali rješenja i donio svojoj ekipi ogromnu prednost koju sigurno neæe prokockati. Amar’e Stoudemire je i za ovaj susret dvojben nakon što je prošli propustio što znaèi da bi Steve Novak ponovno mogao u poèetnu petorku a vidjeli smo da to ne funkcionira baš najbolje za New York. Uz zasluženo razvikanog Jamesa i Dwyane Wade potajno igra sjajno seriju i uvjerljiva je prednost na stranu Heata. Ne troši puno lopti, šutira sjajnim postotkom a skupi i 4 asistencije te 3 ukradene lopte po susretu. Na taj naèin anuliraju manjak pod košem gdje krilni centri Bosh i Haslem èine dvojac ne tako visokih igraèa. Eric Spoelstra ima sve igraèe na raspolaganju i veèeras oèekuje završetak serije te ga èeka priprema za najvjerojatnije Indianu  koja æe ipak biti teži zalogaj.

Prednost je na strani Heata koji su oèito naumili što prije okonèati ovu prvu rundu i uzeti koji dan odmora više.

Boston Celtics  – Atlanta Hawks  (2-1)  01.00

Boston ima lijepu prigodu da ode na vodstvo od 3-1 i tako se približi konferencijskom polufinalu. U treæoj utakmici serije Boston je u svom TD Gardenu slavio nakon produžetka (iako je to mogao i bez dodatnih pet minuta) sa 90:84. Sedam minuta prije kraja Boston je imao pristojnu prednost od 11 koševa 76:65 i èinilo se da æe utakmicu rutinski privesti kraju, no borbeni gosti su uspjeli zakomplicirati stvar. Joe Johnson koji je zabio 29 koševa, minutu i pol prije kraja zabija tricu za poravnanje rezultata na 80:80, a takav rezultat je ostao do isteka vremena. U dodatnih pet minuta Celticsi su se bolje snašli i tako su obranili svoj teren u prvoj utakmici kod kuæe. Boston je predvodio maestralni Rajon Rondo sa triple-double uèinkom od 17 koševa, 14 skokova i 12 asistencija, i tako se dobrano iskupio za glupost koju je napravio u prvoj utakmici serije. Junak druge utakmice Paul Pierce je ubacio 21 koš, a Kevin Garnett upisao double-double uèinak od 20 koševa i 13 skokova. Avery Bradley neæe nastupiti za domaæine, dok æe se gostima vratiti Josh Smith, a nastup Tracy McGradya je pod upitnikom.

Oèekujemo da iskusni Boston Celticsi pobjede i naprave veliki korak prema prolazu.

Denver Nuggets  – Los Angeles Lakers  (1-2)   03.30

Nakon što su poprilièno lako dva puta pali u Los Angelesu, Denver Nuggetsi se u svome Pepsi Centru oèito puno bolje osjeæaju, pa su lagano dobili Los Angeles Lakerse sa rezultatom 99:84. Domaæini su veoma brzo nametnuli svoj tempo igre i nakon prve èetvrtine vodili 30:14. Ubrzo su otišli na +24, ali su Lakersi do odmora uspjeli smanjiti na 55:39. U nastavku domaæini su odustali od agresivne igre te poèeli uzimati velik broj skok-šuteva što su gosti iskoristili i smanjili na 68:64 minutu prije kraja treæe èetvrtine. Domaæini su se ipak na vrijeme sabrali te odgovorili Lakersima 12:5 serijom te ih do kraja držali na sigurnom razmaku. Šest igraèa Denvera bilo je dvoznamenkasto, a s 25 koševa najbolji je bio Ty Lawson. Javale McGee je bio vrlo dobar sa 16 koševa i 15 skokova. Kobe Bryant bio je najbolji strijelac gostiju sa 22 koša, dok je Andrew Bynum zabio 18 koševa (sve u drugom dijelu). Bynum je imao susret sa Al Harringtonom, a potonji je zaradio prijelom nosa, no oèekuje se da nastupi veèeras.

Danas prednost dajemo gostima iz Los Angelesa, te oèekujemo prvi brejk u ovoj seriji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE