Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi pregazili LeBrona, prvaci jedva s Wadeom

‘Sunsi’ su u Sacramentu doživjeli još jedan od svojih brojnih poraza, a u njemu je aktivno, sa 15 minuta igre, sudjelovao i hrvatski reprezentativac DRAGAN BENDER. Ovaj put nije bio u startnoj petorci, a ušavši s klupe uhvatio je 6 lopti, podijelio 3 asistencije i ubacio 2 poena pogodivši koš jednom iz tri pokušaja. Prvo ime sastava iz Phoenixa bio je Devin Booker (27p-8s-6a), dok je titula igrača utakmice pripala Marvinu Bagleyu III sa učinkom karijere od 32 poena. Inače, utakmicu je obilježio dvoboj dvojice prvoizabranih ‘rookija’ na ljetnom draftu, spomenutog Bagleya i DeAndre Aytona (16p-9s).

‘Mavericksi’ su na domaćem terenu protiv ‘Blazersa’ u posljednjoj četvrtini prvo uspjeli stići veliki zaostatak, a zatim i proslaviti pobjedu od ‘pola koša’. Junak ‘Dallasa’ opet je bio Luka Dončić koji je u dvorani imao i veliku podršku od 100 Slovenaca koji su doletjeli iz Ljubljane. U ključnoj četvrtini ubacio je 13 od svojih 28 poena te zajedno s raspoloženim pojačanjem iz ‘New Yorka’ Timom Hardawayom (24p) kreirao preokret ‘Mavsa’ koji su nadoknadili ‘minus 15’, koliko je bilo 10 minuta prije kraja susreta. Damian Lillard je bio prvi strijelac utakmice sa 30 poena, a odlično je igrao i Jusuf Nurkić (18p-10s, šut 9/11).

Nakon obostrano ‘raspjevanih’ napada u prvoj četvrtini koju su ‘Lakersi’ u Philadelphiji dobili sa 40:39, gosti iz Los Angelesa su u nastavku susreta počeli padati, sve do konačnih 143:120 za ‘Sixerse’. Sjajan je bio domaći centar Joel Embiid koji je ubacio 37 poena uz 14 skokova, dok je još dva poena više postigao najefikasniji igrač utakmice Kyle Kuzma (39p, trice 5/8). U susretu u kojemu su domaći ‘Sixersi’ pokazali potencijal za osvajanje naslova prvaka, a ne njegova momčad, LeBron James je bio jednu asistenciju udaljen od ‘triple-doublea’ (18p-10s-9a).

Nikola Vučević je sa 19 poena i 12 skokova predvodio skupinu od sedam dvoznamenkastih strijelaca ‘Orlanda’ u pobjedi ‘Magica’ nad ‘Hawksima’ ostvarenoj u Atlanti. Nakon ‘egal’ prve četvrtine, gosti sa Floride krenuli su u stvaranje velike rezultatske prednosti, a zaustavili su se tek pred završni dio utakmice (98:74) u kojemu su ‘Jastrebovi’ uspjeli malo ublažiti poraz. Bila je ovo treća uzastopna pobjeda sastava iz Orlanda.

Sa samo dva poena viška na strani favoriziranih ‘Warriorsa’, završio je njihov dvoboj sa gostima iz Miamija. Za veliki otpor aktualnim prvacima sastav Erika Spoelstre može ponajviše zahvaliti svom najboljem strijelcu Joshu Richardsonu koji je u 37 ubačenih poena ugradio 8 trica iz 11 pokušaja. Samo dvije manje (6/13) pogodio je i Dion Waiters (24p) pa su gosti rezultatsku neizvjesnost održavali najjačim oružjem domaćina. ‘Ratnike’, koji su već u prvoj četvrtini bili na ‘minus 19’, predvodio je najefikasniji igrač utakmice Kevin Durant (39p), a raspoloženi su bili i Klay Thompson (29p, 6 trica) i Stephen Curry (25p, 5 trica). Susret je odlučio DeMarcus Cousins koji je uhvatio loptu u skoku nakon promašaja Duranta, te poslije pretrpljenog prekršaja pogodio oba slobodna bacanja. Evo zanimljive završnice: https://www.youtube.com/watch?v=BfA5lXDs1SU.

Latest Posts

NE PROPUSTITE