Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi razmijenili Okafora u Brooklyn, zauzvrat dobili Bookera

Jahlil Okafor više nije član Philadelphia 76ersa, koji su prihvatili ponudu Brooklyn Netsa i dogovorili razmjenu igrača. Netsi uz mladog centra dobivaju još i Nika Stauskasa te izbor druge runde nadolazećeg drafta (pick New York Knicksa), dok će u drugom smjeru poći iskusni Trevor Booker. Iz Brooklyna također odlazi i Sean Kilpatrick, s kojim su raskinuli ugovor kako bi napravili mjesta za Stauskasa.

Okafor je ove sezone potpuno ispao iz rotacije 76ersa pa je nedavno putem medija izrazio želju za promjenom sredine. Želja mu se i ostvarila, a u slabašnim Netsima svakako će dobiti priliku za dokazivanjem, s obzirom da je njegova nova ekipa “najtanja” upravo na centarskoj poziciji.

22-godišnji košarkaš bio je treći izbor drafta 2015. godine, a rookie sezona mu je ujedno bila i najbolja u dosadašnjoj karijeri, kada je za 30 minuta po susretu zabijao 17,5 poena uz sedam skokova. Nakon toga mu je minutaža bila u padu, što je i logično s obzirom na igre koje je pružao sjajni Joel Embiid.

U Brooklynu se nadaju da će talentirani centar oživjeti svoju karijeru pod vodstvom Kennyja Atkinsona, koji je poznat po razvoju mladih igrača, i da će tako dobiti pouzdanog igrača pod košem koji će svojim vještinama donijeti dodatan prostor za otvorene šuteve vanjskim igračima.

Čelnici Philadelphije odlučili su u trade upakirati i 24-godišnjeg Stauskasa, koji je doživio vrlo sličnu sudbinu kao i Okafor. Nakon vrlo dobre prošle sezone (9,5 poena, 2,8 skokova, 2,4 asistencija), izgubio je mjesto u momčadi dolaskom J.J. Redicka, a svojim načinom igre trebao bi se dobro uklopiti u sistem igre Netsa.

Sixersi su se tako riješili dvojice igrača koji su bili višak, a zauzvrat su dobili iskusnog krilnog centra, koji bi mogao biti solidna zamjena za našeg Darija Šarića. Booker je u 89 utakmica za Netse ostvario prosjeke od deset koševa, 7,8 skokova i dvije asistencije, a poznat je po svojoj borbenosti na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE