Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi žele iznenaditi i Bullse, Spursi kod Blazersa

Nakon uzbudljive večeri s 13 utakmica, ponovno NBA raspored nudi velik broj utakmica – ovoga puta njih osam. Na Istoku će Pacersi pokušati doći do treće pobjede protiv Cavaliersa, a Bullsi nanijeti prvi poraz Sixersima, dok na Zapadu Warriorsi dočekuju Kingse, a Blazersi Spurse.

Indiana Pacers (2-0) – Cleveland Cavaliers (1-1) 00.00

Sudar dvaju perspektivnih momčadi Istočne konferencije. Iza Pacersa je uspješna sezona u kojoj su izborili konferencijsko finale, a ukoliko ga žele ponoviti morat će stisnuti zube protiv Irvinga i društva iz Clevelanda. Cavsi su pobijedili Brooklyn Netse, a prije nešto manje od 24 sata izgubili od Bobcatsa. Pacersi su pak svladali Orlando Magic i New Orleans Pelicanse. Paul George je već dvije utakmice u nizu glavna violina Indianinog orkestra te će dakako i ovoga put sve ovisiti o njemu. S druge strane Cavsi imaju raznovrsniji i šarolikiji roster s raznim vrstama igrača. Da je riječ o utakmici doigravanja, Pacersi bi bili favoriti, ali se ipak radi o utakmici prvog tjedna nove sezone te je sve otvoreno.

Blagu prednost ćemo ipak dati Cavaliersima, koji će svoju kompletnost i konstantnost sigurno znati iskoristiti.

Philadelphia 76ers (2-0) – Chicago Bulls (1-1) 00.30

Prošlo je šest sezona otkako su Sixersi u sezonu ušli s tri vezani pobjede. Nakon senzacije protiv Miamija i briljantne rookie predstave Michaela Carter-Williamsa, Sixersi će na svome parketu dočekati Chicago Bullse. Derrick Rose se vratio igri punim intenzitetom te dobiva bar pola sata na parketu od Toma Thibodeaua. U prvoj utakmici protiv Miamija je njegov katastrofalan šut 4/15 vjerojatno i ključ njihovog poraza, dok je u drugoj utakmici pogodio za pobjedu u još jednoj rovovskoj bitci protiv Knicksa. Sixersi su dakako i u ovoj utakmici outsider, kao i u onima protiv Heata i Wizardsa, ali Turner, Young, Hawes i Carter-Williams ni ovoga puta nisu za odbaciti. Ukoliko primjerice Rosea “krene” šut kao protiv Miamija, ukoliko Noah opet bude neučinkovit, a Bullse budu vodila tek dvojica ili trojica igrača, možda ćemo gledati znatno neizvjesniju utakmicu nego što to na prvi pogled izgleda.

Predviđamo uvjerljivu pobjedu Bullsa i sjajnu utakmicu Rosea s preko 20 postignutih poena, ali budući da su Sixersi u naletu, ni novo iznenađenje nije nemoguće.

New Orleans Pelicans (0-2) – Charlotte Bobcats (1-1)  01.00

New Orleans Pelicansi su sinoć odigrali jednu katastrofalnu utakmicu, gdje su na Floridi poraženi sa 110:90 od domaćih Orlando Magica. Gubili su tijekom susreta i po 30 koševa razlike, a sa samo 34 posto ukupnog šuta nisu ni mogli očekivati bolji rezultat. Ako Anthony Davis nastavi sa ovakvim igrama, all-star izbor mu neće izbjeći. Krilni centar Pelicansa je upisao 26 koševa i 17 skokova , te tako i drugu utakmicu odradio na visokom nivou. Večeras se domaći navijači nadaju prvoj pobjedi,  jer su ih njihovi ljubimci prve dvije utakmice uvelike razočarali. Za protivnika imaju Charlotte Bobcatse koji su sinoć upisali pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa 90:84. Premda su igrali bez nominalno najboljeg igrača Ala Jeffersona, zahvaljujući izvrsnoj predstavi Kembe Walkera uspjeli su doći do pobjede. Playmaker Charlotte upisao je 23 koša i sedam asistencija. Jeffersona vjerojatno neće biti ni večeras, a protiv Pelicansa bi to mogao biti veliki hendikep.

Nakon razočaravajuće jučerašnje predstave, očekujemo da se Pelicansi iskupe i slave u današnjem dvoboju.

Dallas Mavericks (1-1) – Memphis Grizzlies (1-1)  01.30

U sinoćnjem Teksaškom derbiju Dallas je upisao poraz 113:105. Konačni rezultat izgleda vrlo dobro za momčad Marka Cubana, jer su tijekom utakmice gubili i s više od 20 koševa razlike. Jedina dva raspoložena igrača u momčadi Dallasa su bili Dirk Nowitzki s 22 koša i Monta Ellis s 20 koševa. Ostatak momčadi nije bio na očekivanoj razini, no taj poraz ih ne treba puno zabrinjavati jer su ipak igrali protiv momčadi koja gleda prema najvećim dometima, a oni trenutno nisu na toj razini. Memphis je sinoć kod kuće teže od očekivanog došao do pobjede protiv Detroit Pistonsa. Slavili su nakon produžetka rezultatom 111:108. Od početne petorke Memphisa, samo Tayshaun Prince nije bio dvoznamenkastog učinka. Mike Conley je sa svoja 22 koša bio najefikasniji. Ako Medvjedi večeras žele do pobjede, trebat će poboljšati kontrolu lopte, jer su sinoć izgubili 20 lopti, što je definitivno previše za momčad Memphisovog kalibra.

Prednost dajemo Memphis Grizzliesima koji imaju veliku prednost pod košem, ali i igraju mnogo bolju obranu od domaćina.

Milwaukee Bucks (1-1)  – Toronto Raptors (1-1)  01.30

U ovom susretu ćemo gledati momčadi koje će ovu sezonu biti u donjem dijelu Istočne konferencije. Milwaukee Bucksi su sinoć slavili u gostima kod Boston Celticsa sa 105:98. Iako su većinu susreta bili u zaostatku za domaćinima, nekad i preko 20 koševa razlike, odličnom zadnjom četvrtinom su došli do slavlja. Zadnju dionicu igre su dobili s 34:15, a najzaslužniji za to su igrači s klupe. Rezervni igrači Bucksa su u pobjedu ugradili 66 koševa. Najbolji je bio Gruzijac Zaza Pachulia s 20 koševa i devet skokova. Toronto je sinoć kod kuće poražen od Atlanta Hawksa 102:95. Od poraza ih nije ni spasio DeMar DeRozan koji je bio odličan sa svojim 31 košem. Prva violina kluba Rudy Gay nije imao dobru šutersku večer, te je zabio 14 koševa uz šut iz igre 6-23. Možemo već večeras očekivati njegovu bolju partiju, jer domaćini ne igraju prečvrsto u obrani.

U vrlo izjednačenoj utakmici malu prednost dajemo domaćinima, koji su dosad pokazali bolju igru od Raptorsa.

Utah Jazz (0-2) – Houston Rockets (2-0) 02.00

Jazzeri su prve dvije utakmice sezone izgubili u posljednjim trenutcima, no bez obzira na to svrstava ih se kao momčad koja će sezonu završiti među posljednje 3 u zapadnoj konferenciji. Nakon što su u prvoj utakmici poraženi od Oklahome City Thundera s 3 poena razlike, u drugoj im je presudio Eric Bledsoe tricom u posljednjim trenutcima susreta za novu pobjedu svojih Phoenix Sunsa. Enes Kanter je predvodio svoju momčad s 20 poena uz 12 skokova, a pridružio mu se Derrick Favors sa 14 poena uz 17 skokova. Gordon Hayward je zabio 18 koševa uz 10 skokova i 8 asistencija, no imao je podosta loš šut iz igre. Houston Rocketsi su za razliku od Jazza u prve dvije utakmice pokazali kako će ove sezone biti jedna od najboljih momčadi zapada predvođeni Jamesom Hardenom i Dwightom Howardom. U sinoćnoj pobjedi protiv Dallas Mavericksa, Harden je ugradio 34 poena, a Howard 13 poena uz 16 skokova. Momčad će ove sezone gurati na njihov pogon, a koliko mogu ovisit će ponajviše o njima.

Prednost u ovoj utakmici dajemo gostima iz Teksasa koji bi trebali doći do pobjede.

Portland Trail Blazers (1-1) – San Antonio Spurs (2-0) 03.00

Blazersi su nakon iznenađujućeg poraza u prvoj utakmici protiv Phoenix Sunsa, uspjeli pobijediti u gostima kod Denver Nuggetsa. Čak su četvorica igrača u momčadi Blazersa zabila 18 ili više koševa. LaMarcus Aldridge predvodio je momčad s učinkom od 25 koševa i 9 skokova. Wesley Matthews je pridodao 21 koš uz 12 skokova, Nicolas Batum također dvoznamenkast s 21 košem, a Damian Lillard je svoju već uobičajenu rolu odigrao s učinkom od 18 koševa i 7 asistencija. Večeras dočekuju Spurse koji su bili nešto uspješniji u prve dvije utakmice s obje pobjede. Prošle sezone su se ove dvije momčadi sastale triput, a Blazersi su u dvije utakmice bili uspješniji. Treba naglasiti kako Tim Duncan Spursima zbog bolova u rebrima vjerojatno neće biti od pomoći niti u ovoj utakmici. Spursi su bez Duncana u prošloj utakmici u gostima odnijeli pobjedu protiv Los Angeles Lakersa. Tony Parker je predvodio momčad s 24 koša i 6 asistencija, a Manu Ginobili s klupe je pridodao 20 koševa.

Prednost ćemo dati Blazersima koji su domaćini u ovoj utakmici, a i trenutno su puno ozbiljnija momčad od Lakersa te bi trebali uzeti pobjedu protiv Spursa kojima vjerojatno neće igrati Duncan.

Golden State Warriors(1-1)  – Sacramento Kings(1-1) 03.30

Obje momčadi su doživjele poraz od Clippersa. Točnije, Chrisa Paula koji je u dvije večeri zabio gotovo 70 poena uz 25 asistencija. Kingsi su se i držali dobrih 45 minuta, ali je Paul u ključnoj fazi utakmice preuzeo stvar u svoje ruke. Warriorsi su izgubili u fantastičnoj utakmici sa sjajnim učincima petorice košarkaša na parketu. Jedni pak imaju pobjedu protiv Lakersa, drugi pobjedu protiv Nuggetsa. Ove godine odigrali su pet utakmica, a Warriorsi imaju omjer 3-2. Posljednju su odigrali tijekom predsezone kada su Kingsi slavili s pola koša razlike. Curryjev šut će biti i ovog puta “X Factor” igre Warriorsa, dok će Kingsi opet igrati na pogon DeMarcusa Cousinsa, koji je odigrao već dvije odlične utakmice te koji je prethodnih dana najavio i konačno doigravanje u Sacramentu.

Očekujemo utakmicu s jako mnogo koševa i odličnih učinaka pojedinih igrača, dok blagu prednost dajemo ipak domaćoj momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE