Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sjajan debi prvog picka drafta u dresu LA Clippersa

Blake Griffin (20) nije dugo èekao da bi pokazao zašto je ove godine izabran kao prvi pick na draftu najjaèe košarkaške lige svijeta, NBA lige.

Tako je ovaj 208 centimetara visoki krilni centar zablistao u svojem debiju u dresu Los Angeles Clippersa u utakmici Ljetne lige protiv gradskih rivala Lakersa. U ogledu odigranom u Las Vegasu Griffin je predvodio svoju momèad do pobjede 93-82 s 27 koševa i 12 skokova.

“Trenutno samo želim, kao i svi ostali igraèi, pokazati svojim trenerima i suigraèima za što sam sve sposoban. Bio sam opušten. Nisam odigrao utakmicu veæ mjesecima, pa je bio dobar osjeæaj ponovo igrati” rekao je Griffin, koji je pogodio èak 11 od 15 šuteva iz igre za 29 minuta provedenih na parketu.

Impresivan je bio naèin na koji je Griffin otvorio utakmicu. Zabio je sedam otvarajuæih koševa svoje momèadi za vodstvo 7-2, a svaki je postigao na drugaèiji naèin. Prvo je dovršio pick-and-roll akciju polaganjem, potom je pogodio skok-šut s odstojanja, a potom je zabio i tricu.

“Uopæe me ne iznenaðuje da je pogodio sve te sjajne šuteve. Gledam ga kako pogaða osam od deset lopti svakog dana iz svih kuteva igrališta” rekao je trener Clippersa Mike Dunleavy, koji nije na èelu svoje momèadi u Ljetnoj ligi, ali je pažljivo promatrao utakmicu s tribina.

Prošle sezone Griffin je s uèinkom od 30 double-doublova u sezoni, te 22.7 koševa i 14.4 skokova u prosjeku u dresu sveuèilišne momèadi Oklahoma Soonersa izabran za najboljeg igraèa NCAA lige. U Clippersima se nadaju da æe im Griffin pomoæi da prekinu gubitnièki niz momèadi buduæi da su od preseljenja (iz San Diega) u Los Angeles 1984. pobijedili u tek jednoj seriji doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE