Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Video: Sjajan povratak Sergea Ibake

Serge Ibaka se vratio u trećoj utakmici konferencijskog finala između Oklahoma City Thunder i San Antonio Spursa. Prije tjedan dana liječnici su mu rekli da će morati propustiti cijelo doigravanje, no Ibaka se vratio nakon samo dvije utakmice odmora, i to kako.

Ibaka je započeo utakmicu od prve minute. U prvih 5 minuta ubacio je 8 poena (šut 4/4), skupio dva skoka, te imao dvije blokade. Odličan povratak već u prvim minutama igre. Nakon nekoliko minuta odmora na klupi nastavio je s dobrim igrama. Dobivao je ovacije od domaćih navijača i to je sigurno imalo velik utjecaj na sinoćnji nastup. Na kraju je ukupno imao 15 poena (šut 6/7), 7 skokova, 4 blokade, 1 ukradenu loptu i 1 izgubljenu loptu.

Njegovi suigrači su bili jako zadovoljni i nisu krili oduševljenje:

Kevin Durant: “Moje poštovanje prema Ibaki je upravo poraslo nevjerojatno visoko! On je riskirao svoje tijelo za ekipu i ne možete ništa više od toga tražiti od svog suigrača!”

Russell Westbrook: “Serge je bio toliko dobro pripremljen za ovu sezonu da ovih par dana koje je propustio nisu značili ništa. Igrao je jednako dobro kao i prije ozljede.”

Jedan od najpoznatijih NBA komentatora, studijski analitičar Charles Barkley je izjavio: “Jedna od najboljih povratničkih utakmica nekog igrača nakon ozljede koja nije do kraja zaliječena.”

Serge Ibaka je svakako pomogao svojoj ekipi da ostvari prvu pobjedu u ovoj seriji. Rezultat je 2-1 za Spurse, te je sljedeća utakmica na rasporedu za dva dana. Oklahoma se 2012. godine, upravo protiv Spursa, oporavila od zaostatka 2:0 i prošla dalje, a navijači Thundera se nadaju istom scenariju i ove godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE