Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sjajna Oklahoma prekinula seriju Spursa

U finalu Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Oklahome su u nadahnutoj partiji na domaæem parketu prekinuli niz San Antonija od 20 uzastopnih pobjeda i rezultat u seriji smanjili na 1-2.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (22)
  • Asistencije: Russell Westbrook (9)
  • Skokovi: Kendrick Perkins (8)
  • Ukradene lopte: Thabo Sefolosha (6)
  • Blokade: Tim Duncan (5)

Vrhunskom izvedbom, ponaprije u obrani, Thunder je potpuno zaustavio napadaèki potencijal Spursa, dok su posao u napadu, uz uobièajeno efikasnog Kevina Duranta, ovaj puta jako dobro obavili Thabo Sefolosha s 19 poena, James Harden s 15, Serge Ibaka s 14, te Russel Westbrook koji je susret okonèao sa za njega skromnih 10 koševa. No, playmaker domaæih je s 9 dodavanja, 7 skokova i 4 ukradene lopte vrlo dobro dirigirao obranom Oklahome koja je uništila goste s 14 ukradenih lopti i 9 blokada, a kao posljedicu njihova obrambenog uèinka možemo promatrati i èak 21 izgubljenu loptu San Antonija.

Osjetniju prednost Oklahoma je izgradila u drugoj èetvrtini koju su dobili 32-17, pa se na odmor otišlo s 13 koševa viška za domaæe (54:41), uz najmanje poena Spursa u prvom dijelu raèunajuæi sve utakmice ovogodišnjeg doigravanja.

Tako je prekinut pobjednièki niz od 20 utakmica San Antonija, 10 na kraju prvog dijela sezone, te još 10 u doigravanju, što je ostao treæi najbolji niz u povijesti lige. Takoðer, Oklahoma je nakon 10 poraza u posljednjih 11 okršaja sa San Antonijom dokazala da se može nositi s družinom trenera Gregga Popovicha.

Kao što smo veæ spomenuli, Kevin Durant je bio prvo ime pobjednièkog sastava s 22 koša, 6 uhvaæenih lopti i 5 asista. U gostujuæim redovima Tony Parker je ubacio 16 uz 4 dodavanja, a isto je toliko postigao i Stephen Jackson. Dosta ispod svoje razine bio je Manu Ginobili s 8 poena i samo jednim pogoðenim šutom iz igre (1-5), dok je Tim Duncan uz 11 koševa imao i 5 blokada èime je na ljestvici najboljih blokera u doigravanjima (478) na prvom mjestu pretekao Kareema Abdul-Jabbara (476).

Iduæa utakmice serije na èetiri dobivene igra se u subotu, takoðer na parketu Thundera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE